2 години и 3 операции по-късно: Най-високият тенисист се завърна и повали шампиона в Нюпорт

от в 09:37 на 18.07.2024
Калоян Соколов

Райли Опелка се завърна в ATP Тура след 2-годишно отсъствие по повече от впечатляващ начин. Най-високият професионален тенисист трябваш да оперира бедрото си през лятото на 2022-ра, но впоследствие контузи китката си и очевидно не е попаднал на добри хирурзи, защото е трябвало да направи две интервенции една след друга и това сериозно е затруднило възстановителния процес. 211-сантиметровият гигант сам признава, че е мислел неведнъж за отказване от тениса през този период, но той все пак е намерил вътрешната сила да продължи и вчера записа втората си поредна победа на ATP 250 надпреварата в Нюпорт, за да се класира за своя първи четвъртфинал на тревни кортове.

Бившият номер 17 повали на старта Констант Лестиен след решителен тайбрек в третия сет, а вчера се наложи над миналогодишния шампион и топ поставен в основната схема - Адриан Манарино. Френският ветеран беше загубил 11 от последните си 12 срещи, като слабата му форма се оказа лесна за експлоатиране от местния представител и той се наложи с крайното 6:4 3:6 6:4 за 1 час и 56 минути игрово време.

Опелка сервираше на познатото ниво и не даваше абсолютно никакви шансове на световния номер 25 дори да са помисли за пробив. Същевременно американецът атакуваше неизменно меките начални удари на своя опонент и си осигури три сетбола при 5:4 в своя полза, а Манарино се пропука при последния от тях и предаде откриващия сет.

Нещата вървяха напълно равностойно до 3:3 във втората част, когато изведнъж първото подаване на гиганта просто спря да намира пределите на корта, което улесни сериозно 36-годишния тенисист и той затвори сета с два поредни пробива в своя полза.

Наглед топ поставеният изглеждаше като сериозен фаворит за крайната победа, но изглежда слабите резултати бяха свалили неговото самочувствие до най-ниската възможна точка, тъй като го видяхме да предава сервиса си с две поредни двойни грешки в началото на третата решителна част и оттам насетне Оеплка беше непробиваем, завършвайки срещата с 19 аса срещу само една двойна грешка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
2 години и 3 операции по-късно: Най-високият тенисист се завърна и повали шампиона в Нюпорт Калоян Соколов
Теми:  
atp | нюпорт | Обзори | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook