2 години след ужасната контузия: Зверев спечели тенис войната с Де Минор и отново е 1/2-финалист в Париж!

от в 00:37 на 06.06.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев продължава да се утвърждава, като един от големите фаворити за титлата в Ролан Гарос. Германецът имаше нелеката задача да срещне един от най-опасните тенисисти в ATP тура, в лицето на Алекс Де Минор, ала в една истинска игра на нерви и физика световният номер 4 надделя над първата ракета на Австралия с 6:4 7:6(5) 6:4 за малко повече от 3 часа игра и така ще на полуфиналите ще се опита да вземе реванш от Каспър Рууд, срещу когото отпадна в миналогодишното издание на надпреварата.

Срещата започна с експресни разигравания между двамата тенисисти, предимно зад основната линия. Бързото темпо на игра бе по-вкуса на пъргавия австралиец, който доминираше в първите минути и така още във втория гейм имаше три брейкпойнта пред себе си. Точно тогава олимпийският шампион вкара силния си сервис в игра и се спаси от потенциално изоставане.

Въпреки трудното си начало, Зверев не само успя да стабилизира играта си, отвръщайки на мощните и енергични удари на световния номер 11, но и да обърне играта в своя полза и да реализира пробив. Макар и в ролята на губещ, Де Минор не бе готов да се остави на опонента си да контролира сета и с две поредни печеливши волета се доближи до изравняването.

Въпреки опитите на четвъртия в света да затвърди преднината си, грешките дойдоха в най-ключовите моменти на гейма и това позволи на австралиеца да изравни резултата. Обещаващото представяне на Де Минор в този момент бе нощ с две остриета, тъй като при 3:3, 11-тият в схемата започваше да допуска неточности и по този начин германецът отнов съумя да спечели брейк. След този момент интрига липсваше и по този начин Зверев поведе в сетовете.

Втората част започна с къси разигравания от страна на двамата тенисисти, като те постепенно започваха да свикват с ветровитото време в Париж. Макар и в следващите няколко минути непредизвиканите грешки да преобладаваха, то доминантна фигура липсваше. При 2:1 обаче Зверев стабилизира играта си, за разлика от противника си, който предимно разчиташе на дефанзивната си игра и по този начин германецът си осигури така желаната преднина от един пробив.

Още в следващия гейм Де Минор показа характер, влагайки повече агресия в играта си, а олимпийският шампион допусна двойна грешка на съперниковия брейкбол, като така възнагади силното му представяне и равенството в резултата стана факт. Вдъхновеният Де Минор се опитваше да експериментира по време на сервис гейма на представителя на топ 5, с цел да продължи с устрема си, ала резултатът от тези опити бяха непредизвикани грешки към сметката му и така не се стигна до обрат.

Следваха моменти на запомнящи се удари и от двете странащи, а особено интригуващ бе дванадесетият гейм, когато австралиецът разполагаше със сетпойнт след впечатляващ лоб, ала до промяна на развитието на сета така и не се стигна и двамата четвъртфиналисти трябваше да изиграят тайбрек, за да определят победителя от втория сет.

Въпреки кошмарното начало на дългия гейм за фаворита, след 4:0 в полза на Де Минор, Зверев постепенно започваше да стабилизира играта си, което му позволи да се завърне в играта и да спечели пет от следващите шест точки и да изравни на 5:5. Разиграване, продължило 39 удара и завършило в полза на германеца, се оказа преломният момент в развитието на сета и така, със 7:5 да се доближи до четвърти пореден полуфинал на Ролан Гарос.

Началото на третата част се характеризираше с тежки разигравания от двете страни. В третия гейм бившият номер две имаше шанс да осъществи брейк, ала австралиецът показа достатъчно здрави нерви в най-ключовия момент и запази равенството в резултата.

При 3:2 Зверев показа , че зад силното си представяне два гейма по-рано няма нищо случайно и с пробив в този момент се доближи до триумфа. В следващите минути Де Минор показа истинска воля и характер и съчетана с нервната игра игра на световния номер 4, австралиецът съумя да спечели брейк, точно когато германецът сервираше за мача. Въпреки подема в играта на Де Минор, още в следващия гейм Зверев успя да се мобилизира и така да се поздрави с третия си пореден полуфинал на Ролан Гарос!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
2 години след ужасната контузия: Зверев спечели тенис войната с Де Минор и отново е 1/2-финалист в Париж! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алекс де минор | александър зверев | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook