2 месеца след тежката контузия: 37-годишният шотландски боец Мъри се завърна с победа в Тура!

от в 08:59 на 16.05.2024
Калоян Соколов

Анди Мъри нарани сериозно ахилесовото си сухожилие на Мастърса в Маями и изобщо не беше сигурно дали той ще може да завърши своята кариера на корта, след като на няколко пъти заяви, че няма да играе професионален тенис след края на това лято. За щастие, бившият номер едно все пак се размина с това да бъде опериран и вчера вечерта направи своето завръщане на корта, изигравайки първия си двубой от месец март насам.

Мъри излезе на централния корт в Бордо, изправяйки се срещу местния представител Кириан Жаке. Младият квалификант затрудни сериозно легендарния си съперник в началото на срещата, но постепенно 3-кратният "мейджър" носител започна да взема превес, а французинът явно беше изморен от мачовете си в пресявките и се оттегли в началото на втория сет - 7:5 2:0 и отказване на Жаке. Така ветеранът откри победоносно клей сезона си, а във втория кръг на Чаланджър състезанието го очаква далеч по-тежък съперник, а именно световния номер 115 - Грегоар Барер.

Любопитното е, че надпреварата дава цели 125 точки за ранглистата и е от най-високия Чаалнджър ранг, като сред участниците са Артур Фис, Танаси Кокинакис, Даниел Еванс, Александър Шевченко, Роберто Баутиста Агут и друга от големите легенди на играта - Стан Вавринка.

Припомняме ви, че Мъри през миналия сезон по това време завоюва титлата на Чаланджъра в Екс-Ан-Прованс и ще се нуждае от силно участие в Бордо, за да запази позиции сред първите 70, а засега 2-кратният олимпийски златен медалист планира да играе също така в Женева и на Ролан Гарос.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
2 месеца след тежката контузия: 37-годишният шотландски боец Мъри се завърна с победа в Тура! Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | бордо | любопитно | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook