2 операции и 20 месеца по-късно: Марин Чилич се завърна с победа над 3-кратен ATP шампион!

от в 13:25 на 21.09.2024
Калоян Соколов

Две операции на коляното и 2 години по-късно - Марин Чилич отново е 1/4-финалист ATP Тура ( за 121-ви път)! Почти 36-годишният ветеран претърпя операция на коляното през миналия сезон и изигра едва два мача за цялата 2023-та, след което се завърна през този януари и записа 4 поредни загуби.

Последва втора операция на коляното и този път изглежда резултатите са далеч по-добри, защото бившият шампион от US Open започна да печели мачове на Чаланджър ниво и заслужено получи "уайлд кард" за ATP 250 състезанието в китайския град Ханджоу.

Настоящият номер 777 се поздрави с дебютен успех на това ниво от миналия януария насам, надигравайки американеца Закари Свайда на старта със 5:7 6:3 6:0, а днес постигна престижен триумф над осмия поставен и 3-кратен шампион в ATP Тура - Йошихитио Нишиока.

Бившият номер 3 изглеждаше като в най-добрите си години, пласирайки цели 32 уинъра срещу едва 2 на своя съперник и освен това направи стряскащите 15 аса, за да спечели само за 70 минути игрово време с крайното 6:4 6:1, като в 1/4-финалите го очаква среща с един измежду японеца Ясутака Учияма и топ поставения Холгер Руне.

Мачът изобщо не стартира обещаващо за ветерана и всъщност Нишиока пръв осъществи пробив, за да поведе с 4:3, но тогава на корта се появи онзи Марин Чилич, който е 20-кратен шампион в Тура и влезе в серия от 8 поредни гейма, за да поведе със сет и 5:0, а по-високоранкираният играч съумя единствено да избегне "геврека", като хърватинът не му даде нито точка повече на първото си подаване и даде сериозна заявка, че отново е напълно здрав и готов за голямата сцена.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
2 операции и 20 месеца по-късно: Марин Чилич се завърна с победа над 3-кратен ATP шампион! Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | марин чилич | Обзори | ханджоу

Коментари





Следвайте ни в Facebook