2 от 2: Андреев записа победа в дебюта си на Ролан Гарос и запази перфектната българска серия

от в 15:04 на 23.05.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев продължи перфектната българска серия на Ролан Гарос. Ади последва примера на Сесил Каратанчева, която вчера се класира за втория квалификационен кръг в Париж и на втора поредна"мейджър" надпревара преодоля съпротивата на Франческо Маестрели, за да ознаменува с победа своя дебют в състезанието - 6:3 6:4. Третата ни ракета изоставаше с пробиви и в двете части, но показа характер, за да продължи в следващия етап на турнира, където го очаква сблъсък с аржентинеца Хуан Пабло Фикович (световен номер 223).

Двубоят започна нетипично, като състезателите имаха огромни проблеми на собствен начален удар и видяхме серия от четири поредни пробива до 2:2. Българинът първи съумя да задържи своето подаване, което наглед трябваше да му даде сериозно предимство, но Маестрели навреме намери своя сервис и също задържа началния си удар. Родният ни представител обаче видимо беше в сериозен игрови подем и редовно наказваше съперника си с остри диагонали от своя форхенд, които работеха безотказно и следващите три гейма отидоха в актива на нашия сънародник, а така първата част беше спечелена именно от него.

Световният номер 201 се съвзе по най-бързия възможен начин и започна да насочва изключително дълбоко ударите си. Натискът постоянно се увеличаваше върху Андреев, защото италианецът действаше все по-агресивно и предизвикваше грешка след грешка от ракетата на Ади, който бързо се оказа догонващ с 0:3 гейма. За щастие, то пробивите продължаваха да валят на корта и българинът се нуждаеше само от няколко минути, за да възстанови паритета при 3:3. 20-годишният играч продължи да се бори и скоро отново излезе с брейк напред, само че продължаваше да е абсолютно безсилен от линията за начален удар и Адриан отново го застигна в резултата.

Тогава дойде време за решителния удар от страна на българина, който размина съперника си със страхотен бекхенд по правата, за да си осигури брейкбол и впоследствие се възползва веднага от отворилия се шанс, след което безпроблемно затвори мача на собствен сервис.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
2 от 2: Андреев записа победа в дебюта си на Ролан Гарос и запази перфектната българска серия Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook