2 трофея в 1 ден или перфектната неделя на Джокович и 7-годишния му син Стефан

от в 13:39 на 16.05.2022
Мирела Николова

В неделния ден Новак Джокович затвърди страхотните си изяви през седмицата и триумфира на Мастърса в Рим за шести път в своята кариера, като по този начин завоюва своята 38-а титла от тази категория, увеличавайки преднината си на върха по този показател. Оказва се обаче, че денят е бил също толкова успешен и за 7-годишния му син Стефан, който по същото време е спечелил своята първа титла. 

По време на церемонията по награждаване световният №1 сподели, че очаква новини от финалната среща на сина си, а впоследствие на пресконференцията си разкри, че Стефан е излязъл като краен победител. Гордият баща не скри вълнението си от успеха на своя наследник, а ето и какви бяха точните му думи:

"Приключението ми като тенис баща започна успешно. Синът ми е спечелил турнира. Току-що разговарях с него и той беше на седмото небе заедно с цялото семейство. Може да се каже, че днес имаме слънчев дубъл. Става въпрос за изключително малка клубна надпревара, но разбира се, не това има значение. Резултатът е второстепенен. Беше приятно просто да го видя да играе. Аз не го принуждавам да играе тенис. Нито веднъж не съм му казвал: "Трябва да правиш това". Изцяло негово е било желанието да излезе на корта.

Справя се отлично дотук, истински е влюбен в спорта. Снощи беше буден до късно и ми показваше как изпълнява форхенд, бекхенд, как ще се движи днес. Припознах в него себе си като малък, защото правех същото на неговата възраст и видях в очите му същото щастие и любов към тениса, която изпитвам самият аз", разказа 20-кратният шампион от Големия шлем.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
2 трофея в 1 ден или перфектната неделя на Джокович и 7-годишния му син Стефан Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | рим | стефан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook