20 часа след финала в Умаг: Музети се приземи с гръм и трясък в Париж, за да разгроми Монфис

от в 19:33 на 28.07.2024
Николай Маринов

Лоренцо Музети спечели очаквания с интерес мач от първи кръг срещу един от местните любимци. Той се справи с неостаряващия Гаел Монфис с убедителното 6:1, 6:4 за 1 час и 32 минути игра. Очакваше се равностоен двубой, имайки предвид качествата на двамата тенисисти. Влияние върху събитията можеше да окаже и умората на Музети от загубения финал вчера вечерта по драматичен начин от Франсиско Серундоло в Умаг. 

Противно на очакванията, италианецът започна много мотивиран и не си личеше да изпитва физически затруднения, въпреки че игра само 20 часа по-рано. Той печелеше лесно своите подавания, докато Монфис трябваше да се бори за спелването на всяка точка и гейм. Французинът не изглеждаше добре, допускаше много повече грешки, отколкото уинъри и закономерно загуби първия сет с 1:6.

Във втория сет Монфис изглеждаше доста по-добре и изглеждаше готов да оползотвори своята голяма олимпийска мечта, която проследваше от много време насам. "Ла Монф" се опита да въвлече и публиката, която да му помогне, за да може да обърне развоя на мача.

От нищото, той получи шансове да поведе с пробив във втория сет, но Музети се измъкна от тази опасност, като след това на свой ред получи възможности. И както често се случва в професионалния тенис- този, който не успее да пробие, след това допуска брейк. Последва още един гейм с равенства, в който ветеранът от Франция успя да се пребори за връщането на пробива. Но серията от пробиви продължи и в седмия гейм Музети си върна аванса. Докрая на мача и двамата печелиха сервис геймовете и италианецът оформи крайното 6:4, за да продължи към втория кръг, в който ще срещне аржентинеца Мариано Навоне.

В следващия кръг Музети ще играе срещу аржентинеца Мариано Навоне, който победи днес в два сета Нуно Борхес с 6:2, 6:2. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
20 часа след финала в Умаг: Музети се приземи с гръм и трясък в Париж, за да разгроми Монфис Николай Маринов
Теми:  
atp | гаел монфис | лоренцо музети | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook