20-годишен молдовец спря Лазаров на четвъртфиналите в Румъния

от в 13:08 на 05.08.2022
Мартин Петков

Александър Лазаров изпрати последния месец като един от най-успешните за него от началото на годината, след като завоюва титлата в София и впоследствие достигна финал на надпреварата в Тбилиси. Българинът продължи силната си серия и през тази седмица на М25 турнира в Питещи, намирайки място на трети пореден четвъртфинал, но там инкасира наглед неочаквано поражение, предвид нивото си в последните седмици, от 20-годишния Иля Снитари (световен номер 678) и трябваше да преглътне неуспеха след 2 часа и 15 минути на корта - 7:6(2) 1:6 2:6.

В началото на двубоя сигурността на начален липсваше и от двете страни на мрежата, поради което пробивите бяха често срещано явление и водачеството менеше притежателя си, за да станем свидетели на паритет при 4:4. От този момент нататък четвъртата ни ракета се утвърди в лидерската позиция на корта и определяше темпото на игра, като си осигури три сетбола, които не съумя да оползтвори и последва тайбрек, ала именно в него Лазаров се представи близо до перфектното и закономерно завоюва откриващия сет.

Последва изключително слаба втора част за родния ни представител, който бе надигран по всички показатели от молдовския си противник и след едва 24 минути равенството в общия резултат отново възцари на корта в Питещи. Третият сет имаше равностоен старт, но не след дълго грешки в играта на Алекс позволиха на Снитари да пробие и той мигновено удвои преднината си, като не остави особени шансове на нашенеца и стигна до победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
20-годишен молдовец спря Лазаров на четвъртфиналите в Румъния Мартин Петков
Теми:  
ITF | александър лазаров | бг тенис | питещи | румъния

Коментари





Следвайте ни в Facebook