20-годишната Анисимова сложи край на приказката на Тан и е в топ 8 на Уимбълдън

от в 17:00 на 04.07.2022
Мартин Петков

Аманда Анисимова открай време бива определяна като една от тенисистките на бъдещото и през тази година все по-убедително затвърждава тази теза. Американката показва, че твърденията по нейн адрес не са случайни и с достигането си до осминафиналите на Уимбълдън, то тя продължи крайно успешния си подход в хода на сезона да се класира неизменно за втората седмица на надпреварите от Големия шлем.

20-годишната състезателка се поздрави със знакови победи от старта на кампанията си в ,,All England Club", а през днешния ден за място на четвъртфиналите срещна Хармони Тан, която в първи кръг отстрани 23-кратната ,,мейджър" шампионка Серина Уилямс.

Сблъсъкът ни предостави нагледно най-доброто от репертоара на 20-тата поставена, която беше безпогрешна във всеки един аспект и не остави никакви шансове на французойката, надвивайки я с 6:2 6:3 за малко над час игра. В идната фаза за място на полуфиналите на най-стария тенис турнир за световната номер 25 предстои да се изправи срещу шампионката от 2019-а година и една от големите фаворитки за титлата Симона Халеп.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
20-годишната Анисимова сложи край на приказката на Тан и е в топ 8 на Уимбълдън Мартин Петков
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | Обзори | уимбълдън 2022 | хармони тан

Коментари





Следвайте ни в Facebook