20 поредни победи: Швьонтек стартира на Уимбълдън с триумф над друга "мейджър" шампионка!

от в 19:57 на 02.07.2024
Елеонора Александрова

Уимбълдън е един от малкото турнири, които Ига Швьонтек не само не е печелила, но дори не е стигала до полуфиналната фаза. Днес световната номер 1 започна кампанията си в Шампионата с равностоен сблъсък срещу бившата шампионка на Аустрелиън Оупън, София Кенин. Швьонтек удължи серията си до 20 поредни победи, показвайки здрави нерви в ключовите моменти, и с резултат 6:3 6:4 се класира за следващия кръг, където ще срещне Франческа Джоунс или Петра Мартич.

Още в първия гейм бившата номер 4 имаше брейкпойнт пред себе си, ала топ поставената показа силен характер и не позволи на опонентката си да бъде в ролята на водеща фигура в сета. Това се отрази на представянето на двете тенисистки в следващите няколко минути.

Полякинята показа защо тя е фаворитката в двубоя, реализирайки пробив при 1:0. По-нискоранкираната тенисистка бързо отвърна на пробива, възползвайки се от колебанията на именитата си съперничка и бе готова да бъде конкурентна на лидерката в световна ранглиста, ала петкратната "мейджър" шампионка бе на друго мнение. Швьонтек стабилизира играта си, разчитайки на ефективен начален удар и мощни, като си върна предимството от брейк и затвори сета в своя полза.

Първата половина на втората част ни предложи равностойна битка между двете шампионки от Шлема. Макар и Кенин да разчиташе предимно на добра защита, сервис играта на американката също бе достатъчно солидна, за да не допусне изоставане. При първата си възможност за пробив, а именно при 3:3, Швьонтек се възползва по най-добрия възможен начин, за да си осигури преднината и във втория сет, за да се доближи до победата. Световната номер 1 не допусна обрат, въпреки че Кенин имаше проблясъци, и с 6:4 във финалната част започна успешно кампанията си в Уимбълдън!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
20 поредни победи: Швьонтек стартира на Уимбълдън с триумф над друга "мейджър" шампионка! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | софия кенин | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook