21 двойни грешки по-късно: Сабаленка с нова загуба през 2022-ра

от в 06:34 на 11.01.2022
Мартин Петков

В ранните часове на днешния ден на турнира Аделаида 2, на корта излезе световната номер 2 - Арина Сабаленка. Тенисистката от Беларус за пореден път не показа нужното ниво, играта ѝ бе изпълнена с неточности, а това доведе до общо 21 двойни грешки, като всичко това повлия за крайния изход от срещата и Ребека Петерсон елиминира първата поставена в схемата след 5:7 6:1 7:5.

Двубоят започна трудно за Сабаленка, която инкасира ранен пробив, като проблемите на начален удар вече личаха сериозно. С течението на срещата силите на корта се изравниха, последва размяна на брейкове и паритетът бе възстановен. Световната номер 2 покачи нивото си, намали броя на грешките, за да си осигури два сетбола при подаването на Петерсон, запази самообладание и измъкна първия сет.

Втората част се оказа ужасяваща за беларуската тенисистка, която след едва двадесет минути изоставаше с 0:5. Световната номер 93 допусна рибрейк, но съумя да запази нивото в играта си, пробивайки още в идния гейм, за да изравни в отделните части.

Поредната размяна на пробиви изведе Сабаленка напред в резултата за начало на решителния сет. Нов спад на начален удар от световната номер 2 означаваше шанс за рибрейк пред шведката, която се възползва и възстанови равенството. В следващите минути от сета нивото на корта се изравни, като сервиращите доминираха, преди грешките в играта на Сабаленка да вземат връх, което предостави мачбол на Петерсон, а това се оказа напълно достатъчно на световната номер 93 да сложи край на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
21 двойни грешки по-късно: Сабаленка с нова загуба през 2022-ра Мартин Петков
Теми:  
wta | Аделаида | Арина Сабаленка | Обзори | ребека петерсон

Коментари





Следвайте ни в Facebook