23-годишно откритие: Световният №46 е изненадващият 1/2-финалист на Мастърса в Монреал

от в 08:20 на 11.08.2024
Калоян Соколов

Матео Арналди досега в кариерата си можеше да се похвали само с един ATP 250 полуфинал на клей надпреварата в Умаг, но това вече е в миналото, защото 23-годишният младок тази нощ спечели два мача и влезе във финалната четворка на Мастърса в Монреал.

Италианцът на първо време осъществи обрат над Алехандро Давидович Фокина, а преди броени минути сложи край на рейда от страна на славния ветеран Кей Нишикори - 6:4 7:5 за 1 час и 51 минути игрово време.

Така Арналди си гарантира дебют в топ 30 на света, а в спор за място на финала ще премери сили с Андрей Рубльов, когото надви с 3:0 сета в третия кръг на Ролан Гарос и определено няма как да бъде отписан, имайки предвид много колебливия сезон на руснака.

Мачът не започна никак добре за световния номер 46, който трудно поддържаше темпото на японеца. Нишикори се опитваше да взема всяка една топка по възходяща линия и играеше почти безпогрешен тенис, което му позволи да пробие за аванс от 3:2.

Постепенно по-високоранкираният играч свикна с играта на "Самурая" и демонстрира страхотен демараж при наглед отлично изпълнени къси топки от ракетата на азиатеца. 34-годишният играч прибягваше до тези рискови изпълнения все по-често, а Арналди незименно достигаше до топката и оставяше опонента си без шансове, което му позволи да спечели 4 от следващите 5 гейма, за да сложи точка на спора в откриващия сет.

Серията на младока продължи във втората част, където той се откъсна напред с 3:0 и всичко изглеждаше предрешено в негова полза, но бившият номер 4 не смяташе така и заигра на границата на риска. Японецът почти не чакаше топката да отскочи от корта и вече се опитваше да атакува, като показа брилянтни реакции в близост до мрежата и изравни при 3:3.

Все пак приказката за най-нискоранкирания Мастърс 1/4-финалист от 30 години насам, трябваше да приключи точно тук, защото Арналди реализира решителен брейк в 12-ия гейм и така можеше да отпразнува най-голямата победа в кариерара си досега!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
23-годишно откритие: Световният №46 е изненадващият 1/2-финалист на Мастърса в Монреал Калоян Соколов
Теми:  
atp | матео арналди | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook