234-ият в света за Тийм: Не виждам защо на РГ да се кани играч, който ще загуби на старта

от в 11:06 на 23.05.2024
Калоян Соколов

Ролан Гарос почете Доминик Тийм със специала церемония след последния му мач в Париж, който беше загубен от Ото Виртанен и така 2-кратният финалист се раздели с мечтата си да се класира за един последен път в основната схема на турнира. Този жест на организаторите обаче се стори доста позакъснял на редица журналисти и тенис фенове, които разкъсаха организаторите от критики, че въпросната церемония е била крайна недостатъчна и Тийм е заслужавал да бъде част от същинската надпревара.

Изглежда обаче френският тенисист Кириан Жаке е на коренно различно мнение, а за вас остава да прецените дали изказването му е прекалено остро с оглед статута на бившия номер три, или пък напълно реалистично, имайки предвид редицата разочароващи резултати на австриеца в последните 2 години:

"Не разбирам защо Тийм трябва да получава покана за основната схема. Може би, за да бъде елиминиран бързо в първия кръг на турнира? Няма смисъл от това нещо и е по-добре млад играч да получи своя шанс. Мисля, че самият Доминик се раздели с турнира по възможно най-приятния начин, защото съумя да изиграе два мача и да запише победа на толкова красив корт като "Сюзан Ленглен", което нямаше да бъде възможно, ако не беше стартирал от квалификациите" - коментира световният номер 234.

Източник: We Love Tennis

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
234-ият в света за Тийм: Не виждам защо на РГ да се кани играч, който ще загуби на старта Калоян Соколов
Теми:  
доминик тийм | интервюта | кириан жаке | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook