24 месеца по-късно: Беретини опустоши действащия шампион и грабна трофея в Маракеш!

от в 18:56 на 07.04.2024
Елеонора Александрова

Матео Беретини изживя своята истинска тенис приказка в Маракеш! В едва втория си турнир на ниво ATP след завръщането си от контузия, бившият номер 6 узакони осмата титла в кариерата си, детронирайки миналогодишния шампион в мароканския град, Роберто Карбайес Баена, със 7:5, 6:2. Така италианецът, който е 135-ти в ранглистата, ще направи своето завръщане в топ 100, като от утре той ще е под номер 84 в класацията.

В началото на първия сет испанецът показа защо клеят е неговата най-силна настилка и въпреки че опонентът му го притискаше, шампионът от миналата година съумя да реализира пробив в четвъртия гейм. Бившият номер 6 обаче изравни резултата още в следващия гейм от подаването на противника си. Следваха няколко минути предложиха равностойна игра между двамата, ала при 5:5 Беретини отново проби сервиса на Карбайес Баена, което му помогна да затвори сета, макар и в последния гейм да бе показал колебания.

Вторият сет започна обещаващо за световния номер 64, като още във втория гейм имаше три брейкпойнта пред себе си. Въпреки ситуацията, в която се намираше, Беретини показа воля и не позволи на противника му да доминира сета. За сметка на това италианецът бе този, който успя да влезе в ролята на водещ в хода на сета, като при 2:1 направи бърз пробив. Този момент се оказа преломен за развитието на двубоя в полза на италианеца, който отпусна едва един гейм на съперника си до края на двубоя и така той ознаменува своята най-голяма победа през 2024-та!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
24 месеца по-късно: Беретини опустоши действащия шампион и грабна трофея в Маракеш! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | маракеш | матео беретини | обзор | роберто карбайес баена

Коментари





Следвайте ни в Facebook