24 поредни победи в Шлема и защита на трофея: Очаквани шампионки в дамските двойки на АО

от в 09:40 на 29.01.2023
Калоян Соколов

Барбора Крейчикова и Катерина Синякова са абсолютни хегомони в надпреварите при женските двойки през последната повече от година и единствено контузията на Синякова спря чехкините от това да спечелят и четирите титли от Големия шлем през миналия сезон. Все пак двете състезателки могат да се похвалят с трофите от всеки един "мейджър" турнир, а днес защитиха успешно купата си от Аустрелиън Оупън, надигравайки японките Ена Шибахара и Шуко Аояма с комфортното 6:4 6:3. По този начин Крейчикова и Синякова завоюваха своята трета поредна титла и общо седма такава в Големия шлем, а на Ролан Гарос ще имат възможност да съберат всички най-значими трофеи наведнъж.

Tоп поставените нанесоха своя удар още в първия гейм, осъществявайки светкавичен пробив и впоследствие затвърдиха предимството си, макар че японките имаха възможност да изравнят резултата. Оттам насетне тандемите бяха безупречени на собствен начален удар, което изцяло влизаше в плановете на фаворитките и те съхраниха преднината си до самия край на сета.

Втората част започна по същия начин, но този път азиатките нямаха намерение да отстъпват толкова лесно и веднага възстановиха паритета. Играта продължиха да се движи равностойно до 3:3, когато миналогодишните шампионки повишиха значително равнището си на тенис и не отпуснаха нито гейм повече на съперничките си, поздравявайки се с пореден съвместен триумф на най-високото ниво в спорта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
24 поредни победи в Шлема и защита на трофея: Очаквани шампионки в дамските двойки на АО Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | барбора крейчикова | катерина синякова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook