25-годишното чакане приключи: Синер спря Джокович и на двойки, за да класира Италия на финал!

от в 08:24 на 26.11.2023
Калоян Соколов

25-годишното чакане за Италия приключи, след като страната се класира за финала на "Купа Дейвис"! Яник Синер се превърна в големия герой за "адзурите", след като спаси три поредни мачбола в двубоя си с Новак Джокович и в крайна сметка триумфира, запазвайки надеждите на сънародниците си за обрат.

Миомир Кецманович преди това беше извел Сърбия до аванс, след като осъществи обрат над Лоренцо Музети и запази перфектния си баланс от началото на турнира, като така всичко трябваше да се реши в трети мач на двойки.

Там италианците заложиха на вече изпитания тандем между Яник Синер и Лоренцо Сонего, които бяха в основната на триумфа на Италия над Нидерландия, а вчера те отново демонстрираха перфектно разбирателство на корта и надвиха двойката Новак Джокович / Миомир Кецманович - 6:3 6:4.

По този начин Синер за втори пореден път в турнира регистрира по две победи и се превърна отново в главния герой за отбора си, а още по-впечатляващото е, че записа два успеха над Джокович в един ден.

Самият 24-кратен "мейджър" носител със сигурност ще бъде много разочарован, тъй като Купа "Дейвис" беше една от големите му цели през годината и дори сподели, че ще може да определи настоящия сезон като най-добрия в своята кариера, ако Сърбия завоюва "Сребърната салатиера".

Решителният мач в карето предложи много емоции, но можеше лесно да се види, че Джокович и Кецманович никога не са си партнирали, защото имаше сериозни проблеми в тяхната комуникация на корта и италианците се възползваха от това, за да реализират ранен пробив, който задържаха до приключването на откриващия сет.

Втората част отново стартира с брейк в актива на Синер и Сонего, но сърбите не се бяха предали и дори поведоха при 3:2. Впоследствие Джокович вкара серия от впечатляващи ретури, което позволи на сърбите да достигнат до три поредни брейкбола, ала техните съперници не трепнаха и се измъкнаха от трудното положение. Това сякаш нанесе съкрушителен удар върху шампионите от 2010-та, защото Кецманович предаде следващото си подаване и Италия заслужено отстрани сочените за фаворити сърби.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
25-годишното чакане приключи: Синер спря Джокович и на двойки, за да класира Италия на финал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | италия | купа дейвис | лоренцо сонего | миомир кецманович | новак джокович | Обзори | сърбия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook