3 дни по-късно: Неуморим Алкарас пренесе тенис шоуто в Шанхай и разгроми шампиона от Чънгду!

от в 08:59 на 05.10.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас записа своята десета поредна победа! Испанецът само преди по-малко от 72 часа приключи финалния си сблъсък с Яник Синер на финала в Пекин, който спечели след епична над 3-часова битка, но тенисът никога не спира и той още на следващия ден пристигна в Шанхай.

От организаторите решиха да направят страхотен жест към Карлитос и той получи възможност да стартира участието си в събота, а не в петък, както беше по план. Това решение донякъде беше в ущърб на местния представител Джунченг Шанг, който днес трябваше да се изправи срещу една отпочинала и отново толкова непобедима версия на най-добрия играч в света към момента.

Шампионът от Чънгду хвърли всички сили, за да се противопостави на бившия номер едно, но разликите в класите беше прекалено голяма и китаецът нямаше отговор за мощта и разнообразието в играта на неговия съперник, който се наложи с крайното 6:2 6:2 за 1 час и 23 минути игрово време. По този начин третият поставен се класира за фазата на 1/16-финалите, а там отново ще му се наложи да разочарова домакините, тъй като ще премери сили с друг местен представител, а именно Ийбинг Ву.

Стартът беше вихрен за Алкарас, чиито ретури бяха напът да избият ракетата от ръката на тийнейджъра и се стигна до пробив на нула. Серията на ибериеца достигна до 8 поредни спечелени точки, когато тийнейджърът най-после влезе в мача и взе подаването си, за да намали изоставането си на 1:2.

Постоянните атаки на 4-кратния "мейджър" носител не спираха, като той беше стъпил на самата основна линия и дирижираше умело всяко едно разиграване, което му позволи да осъществи още един брейк и така с лекота да си гарантира успеха в откриващия сет.

Шоуто с марка "Карлос Алкарас" продължи с пълна сила във втората част, където го видяхме да изпълнява невъзможни стоп волета и удари зад гърба, които оставяха изумени китаските фенове.

Шанг пък просто нямаше какво да направи срещу майсторството на своя опонент и бързо се оказа догонващ с 1:5. Левичарят не се предаде и изигра най-силния си сервис гейм от началото на мача, за да застави испанеца да сервира за крайната победа, а тази задача се оказа напълно по силите на големия фаворит и така той остава непобеден от началото на азиатското турне!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
3 дни по-късно: Неуморим Алкарас пренесе тенис шоуто в Шанхай и разгроми шампиона от Чънгду! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook