3 дни след дисквалификацията: Като сграбчи втория си шанс и ще бъде финалистка в Париж!

от в 14:32 на 07.06.2023
Калоян Соколов

Преди само три дни Мию Като трябваше да изживее вероятно най-тежкия момент от началото на своята тенис кариера, защото беше дисквалифицирана от двойковата надпревара при дамите на Ролан Гарос. Това се случи, след като японката се опита да върне топка към една от подавачките на корта, но малкото момиче не внимаваше в конкретната ситуация и в крайна сметка беше ударено в областта на гърдите.

Детето веднага напусна корта със сълзи на очи, а макар действията на Като да бяха напълно неволни и тя да се извини за случилото се, то състезателката трябваше да понесе своето наказание. Така тя и Алдила Сутяди бяха отстранени преждевременно от осминафиналния си двубой срещу Сара Сорибес Тормо и Мари Бузкова, а освен това Като беше принудена да се раздели с всички спечелени точки и средства, които е заработила досега в Париж.

Съдбата обаче много бързо даде възможност за реванш на двойковата специалистка, която в крайна сметка ще играе за титла на тазгодишното Открито първенство на Франция. Това стана възможно с безценната помощ на Тим Пуец, с когото днес се класираха за финалния двубой в турнира на смесени двойки. Любопитна подробност, е че от другата страна на мрежата пък беше Алдила Сутяди, а битката на двете партньорки завърши с успех на японката, след като тя и Пуец се наложиха с крайното 7:5 6:0 над Сутяди и Матве Миделкооп.

Във финала японско-германският тандем го очаква сблъсък със звездната двойка на Майкъл Винъс и Бианка Андрееску, за които далеч няма да е ново чувство да играят за трофей от Шлема, имайки предвид титлата на Винъс при мъжките двойки от 2017-та година в Париж и сензационния триумф на канадката над Серина Уилямс на US Open преди четири години.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
3 дни след дисквалификацията: Като сграбчи втория си шанс и ще бъде финалистка в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
wta | алдила сутяди | любопитно | мию като | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook