3 години след оттеглянето си: Каролин Вожняцки се завръща в професионалния тенис!

от в 19:27 на 29.06.2023
Мирела Николова

Бившата водачка в световната ранглиста Каролин Вожняцки се завръща в WTA Тура. 32-годишната датчанка изненада всички с решението си да се завърне в игра, след като преди 3 години обяви оттеглянето си от тениса с цел да се посвети на семейството си и живота извън корта. Сега обаче носителката на трофея от Аустрелиън Оупън е устремена към това да поднови състезателната си дейност, като завръщането ѝ ще се състои на WTA 1000 надпреварата в Монреал, където е получила "уайлд кард" от организаторите.

"През последните три години, които прекарах извън игра, успях да наваксам загубеното време със семейството ми. Станах майка на две прекрасни деца, за което съм безкрайно благодарна. Все още обаче имам цели, които бих искала да постигна. Искам да покажа на децата си, че можеш да преследваш мечтите си независимо от възрастта и ролята си. Заедно със семейството ми решихме, че моментът е настъпил. Завръщам се и нямам търпение" – написа в социалните мрежи най-успешната датска тенисистка.

Освен надпреварата в Монреал сигурни турнири в графика на бившата №1 ще се отправи към Откритото първенство на САЩ и Аустрелиън Оупън, където вече също има предоставена специална покана за участие .

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
3 години след оттеглянето си: Каролин Вожняцки се завръща в професионалния тенис! Мирела Николова
Теми:  
wta | завръщане | каролина вожняцки | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook