3-кратен шампион от Шлема: Почти никой не харесва Новак Джокович във Франция

от в 19:49 на 21.05.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович определено не е сред горещите любимци на френската публика, която нееднократно го е освирквала на мачовете му от Ролан Гарос. Самият световен номер едно през миналата година заяви, че феновете в Париж често са неуважителни и заслужават насрещен отговор, а всичко това няма как да не се отразява на отношенията между 3-кратния шампион в турнира и френските почитатели на тенис, като Микаел Лодра се опита да обясни каква е причината за негативните настроение на неговите сънародници спрямо Джокера.

"Познавам се отлично с Новак, защото си партнирах на корта в продължение на две години с неговия близък приятел Ненад Зимонич и съм прекарал немалко време в компанията на Ноле по различните турнири. Мога да кажа, че той е много забавен човек и обича да се шегува често, което е обща черта между нас и бързо изградихме чудесни взаимоотношения помежду ни.

За съжаление, аз съм един от малкото французи, които харесват Новак. Трудно е да бъдеш фен на тениса и да не харесваш Федерер, а Надал се превърна в лицето на Ролан Гарос през последните 2 десетилетия. Те винаги ще бъдат по-обичани от Джокович, който открито е нехаресван от френската публика и почти никой не го подкрепя на мачовете му в Париж.

Истината е, че на моите сънародници им е трудно да приемат факта, че Новак изпревари Федерер и Надал по брой титли от Големия шлем, което не се харесва никак във Франция, където другите двама са същински икони. Джокович също не си е помагал сам, защото е отвръщал на дадени провокации и се е заяждал много пъти с феновете в Париж, а те могат да те влудят, когато не са на твоя страна" - отчита 3-кратният шампион от Шлема на двойки и сребърен медалист от Олимпиадата в Лондон.

Източник: We Love Tennis

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
3-кратен шампион от Шлема: Почти никой не харесва Новак Джокович във Франция Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | микаел лодра | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook