3-кратна финалистка от Шлема е поредното голямо име, което пропуска Олимпиадата в Париж

от в 02:13 на 18.06.2024
Елеонора Александрова

Още едно топ име в света на тениса няма да вземе участие на Олимпийските игри в Париж. Става дума за бившата номер 2 и трикратна "мейджър" финалистка, Онс Жабер. Тунизийката, която понастоящем е 10-та в световната ранглиста, бе една от големите фаворитки за медал на най-голямото спортно събитие за годината, но и тя ще последва примера на много от колежките си, които вече изказаха своята позиция, че няма да бъдат в Париж, защото графикът в Тура е твърде натоварен. Жабер обяви новината в социалните мрежи, като сподели, че причините за това са здравословни:

"След консултации с моя медицински екип относно участието ми на Олимпиадата в Париж, ние решихме, че бързата смяна на настилката и съответната адаптация на тялото биха изложили коляното ми на риск и застрашават остатъка от моя сезон. Винаги съм обичала да играя за страната си във всеки един турнир, но трябва да слушам тялото си и да следвам съветите на лекарите. Пожелавам на моите съотборници всичко най-добро в игрите, а аз ще бъда най-големият им поддръжник." - написа Жабер.

Така тунизийката ще се съсредоточи върху сезона на трева и се присъединява към Людмила Самсонова, Бен Шелтън, Григор Димитров, Андрей Рубльов, Дария Касаткина, Анастасия Павлюченкова, и Арина Сабаленка, които също няма да участват на Игрите.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
3-кратна финалистка от Шлема е поредното голямо име, което пропуска Олимпиадата в Париж Елеонора Александрова
Теми:  
wta | любопитно | онс жабер | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook