3-кратна шампионка от Шлема и бивша номер едно се отказва от тениса след Игрите в Париж

от в 14:59 на 25.07.2024
Николай Маринов

Анджелик Кербер слага край на своята кариера след уачастието си на Олимпийските игри в Париж. Това обяви тенисистката в профилите в социалните мрежи Facebook и Instagram.

"Преди да започнат Олимпийските игри, вече мога да кажа, че няма да забравя Париж 2024, защото това ще бъде последният ми професионален турнир като тенисистка. И въпреки че това всъщност може да е правилното решение, то никога няма да го почувствам по този начин, защото обичам спорта с цялото си сърце и съм благодарна за спомените и взъзможностите, които ми даде", написа германката.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Angelique Kerber (@angie.kerber)

Кербер е професионалистка от 2003 г. Има три титли от Големия шлем. Те са от Откритото първенство на Австралия през 2016 г., Откритото първеснство на САЩ през 2016 г. и "Уимбълдън" през 2018 г. Любопитното е, че в двата от трите си финала, тя побеждава Серина Уилямс. През 2016 г. печели и сребърен медал от Олимписйките игри в Рио, където отстъпва на финала на Моника Пуиг. Германката става първа в световна ранглиста през същата тази година. Това се случва на 12 септември 2016 г. и тя става първата германска тенисистка след Щефи Граф, която постига това.

Анджелик Кербер стана майка в края на февруари месец 2023 г. Това наложи нейното временно отсъствие от корта. Тя се завърна в началото на тази година на корта след повече от едногодишна пауза, но нейните резултати са на далеч от желаното ниво след завръщането и това решение изглежда съвсем логично.

Ето какво споделя германката малко преди началото на Олимпиадата за списание Vogue:

"Още като дете гледах Олимпийските игри по телевизията, съм си представяла как ще спечеля медал. Ето защо за мен ще е огромен връх да бъда в Париж тази година. Да се заредя с тази специална енергия оттам."

Вече е известен жребият за Олимпиадата. Анджелик Кербер ще се срещне с четирикратната шампионка от Големия шлем Наоми Осака. Победителката ще играе във втори кръг със спечелилата мача между Елена Рибакина и Жаклин Кристиан.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
3-кратна шампионка от Шлема и бивша номер едно се отказва от тениса след Игрите в Париж Николай Маринов
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | Германия | олимпийски игри 2024 | щефи граф

Коментари





Следвайте ни в Facebook