3-кратният шампион Циципас: Победата над Синер е знак, че съм готов да побеждавам най-добрите

от в 04:20 на 16.04.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас загуби сериозно количество от шампионската си аура през последните 12 месеца и вече никой не го слагаше в сметките за големите титли. Гъркът напусна топ 10 за пръв път, откакто влезе в него преди 5 години и не се виждаха никакви наченки на преодоляване на кризата в играта му, но всичко се промени само в рамките на няколко дни, тъй като бившият номер три превключи от първата до най-високата предавка в своя тенис и така завоюва третата си купа на Мастърса в Монте Карло, която го изравни с величия от ранга на Илие Настасе, Бьорн Борг и Томас Мустер,а ето и какво сподели щастливият шампион за Tennis Majors:

"Имах нужда от седмица като тази, имайки предвид тежките месеци, които преживях от втората половина на миналия сезон до началото на турнира в Монте Карло. Определено не се намирах, където бих искал и беше един от най-лошите ми период в кариерата, така че определено не  пристигнах в Монако с мисълта непременно да спечеля титлата и нещата се получиха по напълно естествен път.

Никога не съм си представял, че мога да спечеля този трофей цели три пъти. Първата титла ми беше достатъчна, за да нося това място винаги в сърцето си и да изпитам такова щастие, че тази надпревара да остане специална за мен през годините. Сега обаче притежавам "Светата троица" от купи и това е нещо, което ще оценявам и ще му се наслаждавам до края на дните си.

Ако трябва да правя сравнение между сегашното си ниво и това от двата ми предходни триумфа, то бих казал, че тази година е най-доброто показвано от мен в турнира. Играх наистина невероятен тенис и в 1/2-финалите имах съперник от световна класа, който през сезона отказваше да загуби мач и се намираше в невероятна серия. Определено е много положителен знак за играта ми, че преодолях подобно препятствие и вече съм готов да печеля отново срещу тези играчи" - уверено заяви Циципас.

Припомняме ви, че въпросната победа над световния номер две дойде при много противоречиви обстоятелства, защото балканецът реално беше допуснал двойна грешка, заради която щеше да изостане с два пробива в решителния сет, но не последва сигнал за аут от страна на лайнсмените и съдийката на стола, а това до голяма степен даде втори живот на гърка в сблъсъка и той го оползотвори по най-добрия възможен начин.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
3-кратният шампион Циципас: Победата над Синер е знак, че съм готов да побеждавам най-добрите Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | монте карло | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook