3 от 3: Фриц отново се оказа непреодолимо препятствие за Зверев и смълча публиката в Берлин

от в 22:09 на 21.09.2024
Елеонора Александрова

Тейлър Фриц за трети пореден път се прояви като тенис немезис за Александър Зверев в момента. Световният номер седем елиминира германеца в два поредни турнира от Големия шлем тази година (Уимбълдън и US Оупън), а днес надви представителя на отбор "Европа" и то пред негова родна публика в Берлин - 6:4 7:5 за 1 час и 58 минути игрово време. Тази победа бе важна за отбор "Свят", тъй като по този начин те отново повеждат резултата, като моментният такъв е 6:4 в тяхна полза и те вече са на половината път към купаъа в Laver Cup.

Началото бе обещаващо за световния номер 2, който разполагаше с брейкбол oще в първия гейм, но силният сервис на по-нискоранкирания състезател му помогна да го отрази и дори в следващия гейм самият той да имаше точка за пробив.

Все пак до брейк така и не се стигна, като последваха минути, в които двамата тенисисти скоропостижно печелеха своите подавания. Въпреки това, Фриц бе по-агресивен в разиграванията, но силната сервис игра на Зверев му помагаше да бъде конкурентен на съперника си. В десетия гейм обаче американецът се възползва от неточностите на опонента си и така спечели първия сет, осъществявайки решителен пробив - 6:4.

Втората част ни предложи същинска драма между двамата представители на топ 10, като дългите разигравания от дъното на корта не липсваха и борбата ставаше все по-жестока. Това определено бе по вкуса на Зверев, който поведе с пробив в четвъртия гейм и това накара публиката да изпадне в екстаз.

Добрите впечатления от представянето на Саша обаче бяха помрачени от играта на финалиста на US Open, който успешно съкращаваше разиграванията и пласираше сериозно количество уинъри, което му позволи да  обърне нещата до 5:4 в своя полза, печелейки три поредни гейма.

В този момент Зверев отново напомни на себе си и благодарение на мощния си сервис, остана в играта, изравнявайки за 5:5, но това се оказа последният спечелен гейм а местния любимец, тъй като Фриц отново пое инициативата и отново затвори сета с пробив, за да се поздрави с крайната победата!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
3 от 3: Фриц отново се оказа непреодолимо препятствие за Зверев и смълча публиката в Берлин Елеонора Александрова
Теми:  
atp | laver cup | александър зверев | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook