3 от 3: Григор изнесе поредната си тенис лекция в Куинс и се класира за 1/8-финалите

от в 19:26 на 20.06.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров записа своята трета поредна победа на турнира в Куинс. Първата ни ракета премина без загубен сет през пресявките, а днес удължи перфектната си серия, надделявайки над Емил Руусувуори с рутинното 6:2 6:4. По този начин бившият шампион затвърди победата си от Ролан Гарос, когато също победи финландеца в последователни части, а още по-впчатляващо е, че все още не е бил пробива в досегашните си три двубоя на трева. Гришо демонстрира страхотно ниво на сервиране, записвайки 11 аса срещу нито една двойна грешка и заслужено продължи към 1/8-финалите, където ще премери сили с най-новия член на топ 20 - Франсиско Серундоло (световен номер 19), когото никога досега не е срещал в своята кариера.

Срещата започна отлично на Григор, който матира съперника си на два пъти с прецизни форхенди и в крайна сметка реализира брейк на нула, бивайки подпомогнат от лековатите грешки на опонента си. Впоследствие българинът безпроблемно затвърди своето предимство, но Руусувуори вече се беше окопитил и изглеждаше близ до това да изравни резултата, само че родният ни представител отреагира със серия страхотни начални удари и скоро разполагаше с аванс от 3:1.

Това до голяма степен пречупи съпротивителните сили на световния номер 44, тъй като отново го видяхме да предава сервиса си на нула, допускайки своята поредна двойна грешка в сблъсъка. Бившият шампион пък нямаше никакво намерение да намалява оборотите и много скоро вече имаше преднина в отделните части.

Вторият сет също стартира отлично за бившия номер три, който привидно беше повел със пробив, но видеосистемата се притече в помощ на по-нискоранкирания състезател и той задържа подаването си. Това сякаш вля сериозна доза увереност у скандинавеца, защото го виждахме далеч по-често да ускорява максимално топката и защитата на нашия сънародник все по-трудно удържаше на натиска, което даде два поредни брейкбола на Руусувуори. Димитров обаче беше решен да остане непробива от началото на състезанието и влезе в страхотна серия от отигравания, които му позволиха да преодоее трудния момент и впоследствие да се откъсне напред с 4:2. Оттам насетне за хасковлията не представляваше никаква трудност да доведе сблъсъка до успешна за себе си развръзка и заслужено от другата седмица ще го видим обратно в топ 25 на света.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
3 от 3: Григор изнесе поредната си тенис лекция в Куинс и се класира за 1/8-финалите Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | куинс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook