3 от 4-те топ поставени са аут: Томпсън изхвърли още един шампион от Laver Cup в Токио

от в 18:45 на 26.09.2024
Елеонора Александрова

Поредно топ име в ATP тура отпадна още в самото начало на тазседмичната ATP 500 надпревара в Токио, а едва ли е съвпадение, че отново говорим за участник и шампион в изминалия Laver Cup. По-рано днес, Алехандро Табийо, Тейлър Фриц, Франсис Тиафо и Стефанос Циципас веч напуснаха битката за трофея в японската столица, което преди малко стори и световния номер 9 - Каспър Рууд.

Един от най-прогресиращите тенисисти през последните 12 месеца, Джордан Томпсън, победи третия поставен в схемата със 7:6(5) 6:1 за 1 час и 52 минути игрово време. Във втория кръг третата ракета на Австралия при мъжете ще се изправи срещу местния Кей Нишикори, който надви Марин Чилич в битката на ветераните.

Срещата започна обещаващо за световния номер 9, който разчиташе на атакуващите си форхенди от дъното на корта и то съумя да достигне до цели три брейкбола още в първия сервис гейм на съперника си. Австралиецът обаче показа характер и отрази всичките възможности за пробив, а оттам насетне повиши значително качеството на своя начален удар и изравни силите на корта.

По-нискоранкираният състезател постепенно започваше да влиза в ролята на по-добрия тенисист на корта и в единадесетия гейм дори се сдоби със скрит сетбол, но вторият поставен не трепна и доведе нещата до напълно резонен тайбрек.

Дългият гейм започна добре за Рууд, който реализира ранен минипробив за аванс от 2:1, само че Томпсън отвърна с четири спечелени точки подред, за да поведе с 5:2. Обратите не приключиха дотук и скоро Рууд се върна в борбата при 5:5, ала допусна две поредни непредизвикани грешки в следващите разигравания и така сетът отиде в актива на шампиона от Лос Кабос.

Втората част започна обещаващо за скандинавеца, който отново имаше три брейкбола в първия гейм, но той отново не се възползва от тях и това се оказа началото на края за бившия номер 2, тъй като  Томпсън влезе в много силна серия и загуби само един гейм в хода на сета, за да запише своята трета победа над топ 10 тенисист!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
3 от 4-те топ поставени са аут: Томпсън изхвърли още един шампион от Laver Cup в Токио Елеонора Александрова
Теми:  
atp | джордан томпсън | каспър рууд | Обзори | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook