3 в 1: Григор впечатлява със светкавичен форхенд, изящен лоб и воле с две ръце (видео)

от в 15:59 на 27.10.2023
Калоян Соколов

 Григор Димитров пристигна в страхотна спортна форма на надпреварата във Виена и още на старта показа, че е готов да достигне до заключителната фаза на надпреварата в австрийската столица, надигравайки убедително Лоренцо Музети. 

Още във втори кръг обаче българинът трябваше да премери сили със защитаващия шампион Даниил Медведев, който е тенисистът с най-много победи на закрити твърди кортове през последните три години и определено беше фаворит в срещата си с нашата първа ракета, имайки предвид досегашното му предимство от 5:2 в преките сблъсъци между него и родния ни представител.

Григор пък много бързо обезсмисли цялата тази статистика и всички предварителни очаквания, защото изигра един феноменален първи сет, в който на три пъти проби някогашния водач в световната ранглиста, а сензационните изпънения от неговата ракета бяха безчет.

Нашият сънародник блесна с един от най-силните форхенди в хода на турнира, изпълни лоб от наглед невъзможна позиция и дори направи завършващо воле с две ръце, което е много рядко срещана гледка в професионалния тенис, а всички тези точки бяха публикувани от Tennis TV.

За съжаление, то Медведев видимо покачи равнището си на игра и беше безпогрешен в следващите две части, за да се поздрави с крайната победа, но Димитров категорично може да е доволен от представянето си и стискаме палци да получи малко по-благоприятен жребий на Мастърса Париж, който започва идната седмица и отново едно място ще раздели нашия сънародник от това да бъде в групата на поставените тенисисти, както беше и във Виена.

Ето и видеа от въпросните 3 изумителни удара в изпълнение на най-добрия български тенисист:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
3 в 1: Григор впечатлява със светкавичен форхенд, изящен лоб и воле с две ръце (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | виена | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook