30 е новото 20: Турнирът в Хуа Хин излъчи дебютна шампионка в WTA Тура

от в 17:10 на 05.02.2023
Калоян Соколов

Много хора в даден момент се успокояват с мисълта, че 30 е новото 20, но това е самата истина в случая на Лин Жу. 29-годишната китайка изживява истинска приказка през 2023-та, след като надви самата Мария Сакари и достигна до осминафиналите на Аустрелиън Оупън, което ѝ помогна да дебютира в топ 50 на световната ранглиста.

Това обаче изглежда е било само началото за Жу, защото днес тя завоюва първата си титла в WTA Тура, триумфирайки на турнира в тайландския град Хуа Хин. Азиатката беше категорична въс финалния сблъсък с украинката Лесия Цуренко, надделявайки над нея с 6:4 6:4 и заслужено от утре ще заема 41-ва позиция в класацията.

Срещата започна по-добре за Цуренко, която на два пъти повеждаше с пробив, но китайката запази самообладение и си завоюва правото да сервира за спечелването на откриващия сет, вземайки аванс от 5:3. Тогава световната номер 136 изигра много силен гейм на посрещане и върна пробива, само че впоследствие се стигна до рибрейк на нула и частта отиде в полза на по-високоранкираната тенисистка.

Вторият сет стартира с известно преимущество на Жу, което ѝ позволи да се откъсне напред 3:1, а оттам насетне нито една от двете състезателки не можа да задържи своя сервис и опитната китайка можеше да отпразнува най-паметния миг в кариерата си към този момент.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
30 е новото 20: Турнирът в Хуа Хин излъчи дебютна шампионка в WTA Тура Калоян Соколов
Теми:  
wta | лин жу | Обзори | Хуа Хин

Коментари





Следвайте ни в Facebook