32 аса и мачбол не стигнаха на Иснър и той отстъпи на Буста

от в 08:25 на 14.08.2019
В


Квалификантът Пабло Кареньо Буста задълбочи проблемите на Джон Иснър и след 6:4 6:7(1) 7:6(6) успя да го победи в последния мач от деня в Синсинати.



Изключителната агресия в играта на Буста в първата част и страхотната ефективност на първото му подаване държаха Иснър далеч от брейкшансовете, а основното оръжие на испанеца бе страхотният му форхенд, който Джон се опитваше често да пропука, ала рядко успяваше. Серисът на американецът обаче така и не функционираше така както в следващите два сета и попринцип, а това се оказа фатално в едва един гейм, който обаче прати и откриващата част в сметката на Пабло.

През втората част обаче Иснър успя да намери онзи чудовищен ритъм в сервиса си и взимайки постепенно конторол над събитията на корта и след изклчително агресивен тенис от дъното вече не даваше никакви индикации, че може да бъде пробит, а Буста отразявайки единствените точки за пробив в сета, също успя да се запази "сух". Така се сигна до тайбрейк, ала там Кареньо така и не остана с шансове, защото безапелационният Джно нижейки страхотни сервиси не му даде шанс и прати мача в трети сет.



В решаващата част агрсивен форхенд спаси Пабло от неприятности при 2:2 и дори отнов именно благодарение на него, Кареньо отрази и двата скрити мачбола на свое подаване при 4:4, за да може двамата пак да стигнат до тайбрек. Там Джон започна чудесно с минибрейк и два аса, ала въпреки това впоследствие след непредизвикана грешка, американецът бе притиснат, вече изоставайки с 5:4. Тук обаче последваха два аса, дали на представителя на домакините нов мачбол, ала ударите му сякаш умекнаха и станаха доста по-плитки и той допускайки серия от грешки, в крайна сметка предаде сета, с което и мача в полза на опонента си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
32 аса и мачбол не стигнаха на Иснър и той отстъпи на Буста В

Коментари





Следвайте ни в Facebook