4 часа, скандали за кафе и футболни волета на мачбол: Муте и Шен с най-дългия мач за сезона (видео)

от в 09:40 на 25.04.2024
Калоян Соколов

4 часа - точно толкова продължи срещата от първия кръг на Мастърса в Мадрид между Джунчен Шен и винаги непредсказуемия Корентен Муте, която се превърна в най-дългата във форма 2 от 3 сета през сезона. В крайна сметка 19-годишният китаец изстреля своя 37-и форхенд уинър, за да се възползва от шестия си мачбол в тайбрека на решителния сет и да се класира за втория кръг на турнира, където ще премери сили с местния любимец Алехандро Давидович Фокина.

Самата среща предложи много драматични моменти, като френският квалификант се нуждаеше от цели 9 сетбола, за да затвори 80-минутния откриващ сет. Впоследствие Муте изостана рано в резултата през втория сет и сякаш не хвърли особено много сили, за да се опита да го спечели, като младокът го затвори с преднина от два пробива.

Двамата обаче ни бяха запазили най-голямата драма за решителната част, в която ексцентричният французин често прибягваше до сервиси отдолу, но Шен беше готов за тях и го наказваше, което му позволи да пробие и да поведе с 3:0. Тогава Муте спешно реши, че се нуждае от кафе в този късен час на корта и се вбеси, когато му беше обяснено, че от турнира не предоставят напитката на играчите по време на игра.

Световният номер 88 беше готов да напусне корта и сам да си набави нужната доза кофеин, но имаше голям късмет, тъй като един от зрителите му услужи със собственото си кафе, а това изглежда ободри опитния левичар и той изравни резултата, за да вкара сблъсъка в още един тайбрек.

Там най-интересната ситуция дойде при 5:5, когато Муте изпусна ракетата си при изпълнение на сервис и се опита да върне ретура на азиатеца с футболно воле, само че способностите му в този спорт, не се оказаха особено бляскави и неговият съперник достигна до мачбол, а скоро французинът се оказа на губещата страна и трябваше да стисне ръката на главната съдийка, но не го направи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
4 часа, скандали за кафе и футболни волета на мачбол: Муте и Шен с най-дългия мач за сезона (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | джунчен шен | корентен муте | любопитно | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook