4-кратна WTA шампионка и бивша номер 19 разделя Вики Томова от финала в Бад Хомбург

от в 20:33 на 27.06.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова продължава да се радва на най-силната си седмица. Българката надви тенисистки, които са побеждавали топ имена, като Ига Швьонтек, Елена Рибакина и Джесика Пегула, през тази сезон, в лицата на Линда Носкова и Анна Блинкова и се класира за дебютния си полуфинал на турнир на ниво WTA 500.

Следващата опонентка на Томова ще е не по-малко лесна за сънародничката ни, тъй като става дума за бившата номер 19 и носителка на 4 WTA титли, Дона Векич. Първата ракета на Хърватия може да се похвали с два "мейджър" четвъртфинала (US Оупън през 2019-та и Аустрелиън Оупън през 2023-та). По подобие на предните опонентки на Вики, Векич също може да се похвали с победи над представителки на топ 10, а последната ѝ такава бе тази година, по-рано, срещу Арина Сабаленка в Дубай.

В последните няколко седмици обаче хърватката показва много колеблива форма, като в момента тя се намира под номер 49 в световната ранглиста. В Бад Хомбург обаче тя успя да запише две последователни победи, започвайки кампанията си с двусетова победа срещу Лучия Брондзети и трисетова такава срещу Екатерина Александрова, а на четвъртфиналите не срещна Мадисън Кийс, тъй като американката се оттегли.

Мачът между Томова и Векич се очаква да започне утре, като началният му час все още не е ясен.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
4-кратна WTA шампионка и бивша номер 19 разделя Вики Томова от финала в Бад Хомбург Елеонора Александрова
Теми:  
виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook