4-кратният шампион се завръща: Рафаел Надал обяви, че ще вземе участие на US Open!

от в 12:58 на 17.07.2024
Елеонора Александрова

Рафаел Надал подаде заявка за участие на US Оупън. Матадора досега е играл само на от началото на сезона и не беше ясно кава ще бъде неговата програма след Олимпийските игри и дали изобщо ще играе на още турнири, ако изключим демонстративната отборна надпревара Laver Cup (20-22 септември)

Четирикратният шампион на Откритото първенство на САЩ в момента е под номер 261 в световната ранглиста, ще използва защитения си ранкинг (9-то място), за да играе в основната схема. Освен него по същия начин в основната схема място ще намери още един някогашен шампион в Ню Йорк, а именно Марин Чилич, както и още двама бивши представители на топ 10 - Пабло Кареньо Буста и Денис Шаповалов.

Сред тенисистите, които по право влизат в основната схема фигурират имената на всички представители на топ 98, който се затваря от Давид Гофен, а вероятно самият Надал ще иска да изиграе поне един подготвителен турнир преди US Open и ще ползва "уайлд кард" за един от Мастърсите в Монреал или Синсинати, след като не попадна в предварителните списъци на тези състезания.

Рафа за последно игра в Ню Йорк през 2022-ра, когато загуби на осминафиналите от Франсис Тиафо, който впоследствие достигна до финалната четворка на турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
4-кратният шампион се завръща: Рафаел Надал обяви, че ще вземе участие на US Open! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook