4 от 4: Халеп изнесе пореден открит урок на младата Гоф и е на 1/2-финал в Торонто

от в 21:55 на 12.08.2022
Калоян Соколов

Двубоят между Симона Халеп и Кори Гоф беше най-дългоочаквано събитие от програмата на четвътфиналите в Торонто, защото и двете тенисистки досега бяха записали впечатляващи победи и до голяма степен се оформиха като най-сериозните фаворитки за трофея. Румънката досега беше спечелила и трите си срещи с тийнейджърката, а изглежда тази тенденция не е просто отражение на някаква моментна форма и дадени специфични обстоятелства, защото днес бившата шампионка спечели общо осмия си пореден сет срещу 18-годишната американка и надделя над нея с крайното 6:4 7:6(2). По този начин 15-тата поставена се класира за финалната четворка на надпреварата, където я очаква среща с една измежду Джесика Пегула и Юлия Путинцева.

Срещата започна с размяна на пробиви, но постепенно Халеп намери оптималния си ритъм по най-бързи възможен начин и често контрираше успешно агресивните отигравания на Гоф. Проблемите от сервис линията за световната номер 11 продължаваха да я поставят в много трудно положение и скоро някогашната водачка в ранглистата излезе напред в резултата с 4:2 гейма. Последва период на постоянни изтощителни размени от дъното на корта, като можехме да видим невероятно придвижване и от двете страни на мрежата. 18-годишната тенисистка хвърли всички сили в опит да навакса изоставането си, само че румънката устоя на натиска и извоюва успеха в откриващата част.

Вторият сет стартира кошмарно за по-младата състезателка, която съвсем скоро се оказа догонваща с двоен брейк пасив. Наглед всичко в мача изглеждаше предрешено, но Халеп изглежда подцени ситуацията и допусна купища двойни грешки, които позволиха на нейната опонентка да сведе пасива си до един пробив разлика. Гоф дори се сдоби с два шанса да се добере до паритет и малко по-късно сервираше в опит да поведе в резултата. Тогава обаче дойде ред на поредния обрат и двукратната Шампионка от Шлема пак разполагаше с началния удар в опит да сложи точка на спора. Осмият брейк в частта пък беше въпрос само на време и се стигна до тайбрек.

В него тийнейджърката се опитваше да доминира с мощни изпълнения от форхенд страната, които често не намираха очертанията на корта и смяната на полетата дойде при преднина от 4:2 точки в полза на представителката на Румъния. Наред беше образцов бекхенд уинър по диагонала от ракетата на Симона и тя най-после стигна до триумф в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
4 от 4: Халеп изнесе пореден открит урок на младата Гоф и е на 1/2-финал в Торонто Калоян Соколов
Теми:  
wta | кори гоф | Обзори | симона халеп | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook