4 от 4: Лия Каратанчева не загуби нито гейм на сингъл и изведе България до победа над Норвегия!

от в 16:25 на 14.04.2023
Калоян Соколов

Женският национален отбор на България се наложи над Дания с 2:1 победи в петата си последна среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис турнира „Били Джийн Кинг къп". Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия.

В решаващата среща на двойки Гергана Топалова и Лия Каратанчева победиха с 6:3 3:6 6:1 Ребека Март Мортенстен и Джоан Свендсен. Преди това на сингъл Лия Каратанчева разгроми с 6:0 6:0 Ребека Март Мортенсен. Това беше четвърта победа от четири мача за Каратанчева на сингъл в турнира. Гергана Топалова пък отстъпи с 3:6 1:6 на №130 в световната ранглиста Клара Таусон.

Въпреки победата обаче, то нашите момичета не можаха да заемат едно от първите две места, което щеше да им даде възможност да се изкачат в по-горна група. Отборът ни завърши на трето място в своя поток и утре ще играе за петото място в крайното класиране, като срещата няма да има особено значение, защото вече сме си осигури оставането в същия ешалон догодина.

Родните ни представителки се наложиха над Дания, Швеция и Норвегия, но пък отстъпиха на Сърбия и Норвегия с по 1:2 победи.

България е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева.

Източник: БФТ


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
4 от 4: Лия Каратанчева не загуби нито гейм на сингъл и изведе България до победа над Норвегия! Калоян Соколов
Теми:  
billie jean king cup | бгтенис | българия | лия каратанчева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook