4 от 4: Тиафо постигна пореден успех на United Cup и доближи САЩ на една победа от финала

от в 06:59 на 06.01.2023
Калоян Соколов

Полуфиналите на United Cup стартираха до голяма степен изненадващо, след като Джесика Пегула надви световната номер едно Ига Швьонтек и така даде аванс на САЩ срещу Полша. Това осигури сериозна доза спокойствие на Франсис Тиафо, който до момента не беше губил мач в хода на надпреварата и излезе в ролята на тотален фаворит в сблъсъка си с Каспър Жук.

Полякът имаше известни проблеми с травми през последните месеци и едва днес дебютира в турнира, а по-голямата игрова практика и класа на Тиафо взеха връх, за да може 19-ият в ранглистата да се наложи с рутинното 6:3 6:3 и по този начин да доближи отбора си на само един успех, който трябва да бъде постигнат в някой от утрешните три двубоя между страните.

Още от самото начало се виждаше, че полуфиналистът от US Open превъзхожда опонента си във всяко едно отношение и това го накара до голяма степен да заиграе за публиката, прибягвайки до най-различни екстравагантни изпълнения. Импровизациите на американеца пък определено вкарваха допълнителна доза напрежение у световния номер 245 и скоро фаворитът се откъсна с пробив напред, а оттам насетне за него беше формалност да прибави откриващата част към актива си.

Жук осъзнаваше, че няма какво да губи и започна да действа значително по-агресивно, което на няколко пъти му спечели аплодисментите на неговия опонент. Защитата на Тиафо обаче често се оказваше непробиваема за поляка и той отново се оказа догонващ с ранен брейк, а впоследствие "Биг Фо" показа характер, отразявайки общо цели пет възможност за рибрейк и заслужено донесе четвъртата си последователна победа за САЩ от началото на състезанието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
4 от 4: Тиафо постигна пореден успех на United Cup и доближи САЩ на една победа от финала Калоян Соколов
Теми:  
united cup | каспър жук | Обзори | полша | САЩ | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook