400 и броенето продължава: Григор не срещна проблеми и записа юбилеен успех в Чънгду!

от в 09:46 на 23.09.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров записа своята победа номер 400 в професионалната си кариера. Българинът беше далеч от най-високото си ниво, но направи необходимото, за да се справи със съпротивата на перуанеца Хуан Пабло Варияс - 6:3 6:4. По този начин първата ни ракета се класира за 1/4-финалната фаза на ATP 250 надпреварата в Чънгду, където го очаква сблъсък с австралиеца Кристофър О'Конъл, срещу когото има две победи от също толкова мачове помежду им.

Българинът откри вихрено срещата, реализирайки мигновен пробив, само че последва известен спад в действията му и перуанецът осъществи светкавичен рибрейк. Определено обаче можеше да видим далеч по-голямата класа на третия поставен, който изцяло диктуваше събитията на корта и много скоро си върна предимството в резултата, след като си изгради аванс от 4:2 гейма. За съжаление, то Григор продължаваше да е много неубедителен на собствен сервис и влезе в серия от грешки, която позволи на световния номер 70 отново да отмъкне подаването му. Все пак до изненади не се стигна, защото фаворитът покачи темпото на игра в точния момент и сложи точка на спора в откриващия сет, печелейки с лекота следващите два гейма.

Родният ни представител продължи да е също толкова безпощаден на ретур, като често атакуваше неубедителните втори начални удари на опонента си и заслужено реализира брейк на нула, за да се откъсне напред с 2:1. Тогава непоставеният тенисист навлезе в най-силните си минути от началото на двубоя, което не само му позволи да изравни, но и за пръв път да поведе в резултата - 3:2.

Нашият сънародник пък нямаше никакво намерение да влиза в излишен преразход на енергия и оттам насетне не остави никакви шансове на южноамериканеца, вземайки 4 от следващите 5 гейма и сложи точка на спора, след като реализира мачбола си с уверен смач.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
400 и броенето продължава: Григор не срещна проблеми и записа юбилеен успех в Чънгду! Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | кристофър о'конъл | Обзори | чънгду

Коментари





Следвайте ни в Facebook