41-ият в света с 2 Мастърс 1/4-финала е следващият съперник за Григор на Ролан Гарос

от в 21:32 на 26.05.2024
Калоян Соколов

 Фабиан Марожан ще е съперникът на Григор Димитров във втория кръг на Ролан Гарос. 24-годишният тенисист е един от най-прогресиращите играчи в световния тенис, като до края на 2022-ра беше извън топ 200 на света, а към момента е под номер 41 в ранглистата на ATP. Унгарецът може да се похвали с две достигания до 1/4-финали на Мастърс турнири и победи над играчи от ранга на Алекс Де Минор, Каспър Рууд, Холгер Руне и Карлос Алкарас, като победата над испанеца дойде на червените кортове в Рим през миналата година, когато Марожан направи рейд от квалификациите към 1/8-финалите на състезанието.

41-ият в света беше в страхотна форма преди началото на клей сезона и се класира за финалната осмица в Маями, но досега не се представяше никак добре на иначе предпочитаната си настилка и отпътува за Ролан Гарос в серия от 3 поредни поражения. Днес обаче младият талант се върна отново на победния път, надигравайки квалификанта Михаил Кукушкин с убедителното 6:2 6:2 6:3 за само час и 29 минути. Марожан изигра почти перфектен мач, реализирайки 32 уинъра срещу само 18 непредизвикани грешки и не остави никакви шансове на ветерана, който нямаше отговор за мощната и разнообразна игра на унгареца, която е изпълнена с изключително качествени къси топки.

Така 1/4-финалистът от Маями в сряда за пръв път ще премери сили с първата ни ракета, а вие отново бихте могли да наблюдавате срещата в реално време на нашия сайт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
41-ият в света с 2 Мастърс 1/4-финала е следващият съперник за Григор на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Обзори | ролан гарос | фабиан марожан

Коментари





Следвайте ни в Facebook