43 Шлема на корта: Джокович и Макенроу надвиха Агаси и Алкарас в грандиозно шоу на US Open

от в 09:22 на 22.08.2024
Калоян Соколов

43 "мейджър" титли заедно на корта и едно незабравимо шоу на "Артър Аш Стейдиъм". Публиката в Ню Йорк имаше вероятна единствената възможност някога в историята да наблюдава сблъсък на 4 различни тенис поколения. Бившите шампиони Джон Макенроу, Андре Агаси, Новак Джокович и Карлос Алкарас дариха зрителите със едно страхотно демонстративно шоу, чиято цел беш набирането на средства за образованието на деца в неравнстойно положение.

В крайна сметка Джокович и Макенроу триумфираха с 10:8 точки срещу по-младите Алкарас и Агаси, а срещата беше изпълнена със закачки между двата отбора, като майсторските отигравания не липсваха. Шоуто поведе Джокович, който умишлено се вкара в бекхенд размяна на диагонали с Агаси и сподели как е дори по-хубаво от олимпийски златен медал да спечели подобно размяна срещу тенисиста, чийто обратен удар беше смятан за най-добрия в историята, докато на сцената не се появи "Джокера".

Впоследствие Агаси не спря да прави забележки на Карлитос, че насочва топката единствено към Джокович и го отмести от пътя на топката, за да засипе 65-годишния Макенроу с поредица от мощни удари. "Джони Мак" обаче демонстрира, че не е загубил рефлексите си в близост до мрежата и беше в главната роля за спечелването на най-атрактивното разиграване от началото на зрелището, предизвиквайки възхищението на своя партньор.

"Страхотно е да бъде на корта с две легенди и Джон Макенроу" - продължаваше с майтапите Агаси, който безспорно беше най-забавния от четиримата в карето, като непрекъснато хокаше 21-годишния си партньор и беше видимо недоволен, когато Алкарас не достигнаше до някоя топка, което винаги беше последвано от репликата "Новак щеше да се справи с това".

Накрая шоуто завърши с топъл поздрав между легендите, а Макенроу използва възможността да поздрави сърбина за олимпийския му триумф и да му благодари, че е е част от света на тениса.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
43 Шлема на корта: Джокович и Макенроу надвиха Агаси и Алкарас в грандиозно шоу на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | us oepn | us open | андре агаси | джон макенроу | карлос алкарас | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook