5 дни след триумфа на US Open: Джокович поведе Сърбия на Купа "Дейвис" с категоричен успех!

от в 20:02 на 15.09.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович само преди 5 дни триумфира със своята 24-та титла от Шлема, но вместо да се отдаде на заслужени празненства, то той веднага замина за Валенсия, за да помогне на сръбския отбор за "Купа Дейвис" да се класира за финалите на състезанието.

Съотборниците на Ноле вече се бяха справи с Южна Корея без неговата помощ, а днес се изправиха срещу домакините от Испания, които се нуждаеха от задължителен успех, ако искаха да запазят шансовете си за излизане от групите. Тези амбиции на иберийците обаче бяха попарени и липсата на Карлос Алкарас се оказа фатална за тях, след като Ласло Джере се справи със съпротивата на ветерана Алберт Рамос-Винолас в два сета, а впоследствие Ноле нямаше проблеми да надвие Алехандро Давидович Фокина - 6:3 6:3. Така със сигурност Сърбия и Чехия ще продължат към финалната фаза на състезанието, а утре именно тези две нации ще се сблъскат, за да определят победителя в група "B" ( не съм сигурен за групата!

Джокович видимо не се беше аклиматизирал напълно към условията и започна неубедително срещата, като местният любимец диктуваше събитията на корта и сменяше отлично темпото с любимите си къси топки. Постепенно световният номер едно повиши равнището си на игра и притисна испанеца в осмия гейм, а в крайна сметка Давидовия Фокина допусна пробив, след като пропусна цели шест геймбола. Впоследствие фаворитът проведе пореден безупречен сервис гейм и поведе в отделните части.

25-ият в света далеч не се беше предал и продължаваше да бъде много разнообразен в действията си, а за Джикович беше трудно да предугажда неговите действия и заслужено испанецът дръпна с 4:1, но оттам насетне балканецът влезе в страхотна серия и не даде нито повече на съперника си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
5 дни след триумфа на US Open: Джокович поведе Сърбия на Купа "Дейвис" с категоричен успех! Калоян Соколов
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook