5 години по-късно: Хачанов не остави шансове на Нишиока и отново е шампион в АТР Тура!

от в 16:27 на 26.09.2023
Мартин Петков

Карен Хачанов е новият шампион на АТР 250 турнира в китайския град Жуай. Руснакът, който през последните месеци страдаше от контузия и пропусна серия от надпревари, сред които и Уимбълдън, най-после изглежда напълно възстановен от травмата си, след като ни демонстрира представяне, достойно за топ поставен в АТР състезание, и завърши седмицата с триумф над Йошихито Нишиока във финала - 7:6(2) 6:1. Така сребърният олимпийски медалист слага край на сушата си от пет години без трофей и завоюва петата си титла в Тура, която се явява негова първа от Мастърса в Париж през 2018-а насам.

Началото на двубоя се оказа припряно за всекиго от двамата състезатели, които често допускаха неточности от наглед рутинни позиции, но с развитието на мача Хачанов повиши мощта в ударите си и пречупи защитата на съперника, сдобивайки се с пробив аванс. Ответната реакция на японеца пък далеч не изневери, след като той на свой ред вдигна оборотите и направи разиграванията силно интензивни, при което зададеното от него темпо се превърна в непосилно за световния номер 15 и рибрейкът не закъсня. Оттам насетне сервиращите видимо стабилизираха представянето си на начален удар и бяхме отведени до тайбрек, в който осмият поставен пръв се сдоби с предимство в резултата, ала впоследствие руснакът заложи на силовия тенис и нанесе поредица от бомбастични форхенди, за да заслужи успеха в откриващия сет.

С настъпването на втората част левичарят нагледно изпитваше сериозни затруднения с това да поддържа нивото на полуфиналиста от Аустрелиън Оупън, като често пъти оставаше безпомощен пред завършващите му отигравания. От своя страна, Хачанов нито за секунда не свали летвата в играта си и продължи уверено да доминира във всеки един аспект, което му донесе преднина от два пробива, а броени минути по-късно и титлата в Жуай.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
5 години по-късно: Хачанов не остави шансове на Нишиока и отново е шампион в АТР Тура! Мартин Петков
Теми:  
atp | йошихито нишиока | карен хачанов

Коментари





Следвайте ни в Facebook