5 години по-късно: Световният номер 7 уволни треньора, с който е спечелил всичко досега

от в 12:34 на 31.08.2024
Елеонора Александрова

След като преди броени дни Елена Рибакина обяви, че се е разделила със Стефано Вуков след 5-годишно сътрудничество, то вчера стана ясно, че още едно дългогодишно партньорство между играч в елита и наставник е приключило,а именно това между световния номер седем Хуберт Хуркач и Крег Бойнтън., което също продължи 5 години.

Съвместната работа между него и най-успешния полски тенисист при мъжете започна в началото на 2019-та година, когато настоящият представител на топ 10 бе извън първите 50. Американецът е с основна роля за възхода на Хуркач, тъй като всичките осем ATP титили (две от сериите Мастърс в Маями и Шанхай) бяха спечелени под негово ръководство.

Елитният тенисист не е единствената звезда, която е била тренирана от Бойнтън. Той е имал опит и с един от най-добрите тенисисти на 90-те години на миналия век Джим Къриър и тенисиста, олицетворяващ силния сервис в тениса - Джон Иснър.

Новината дойде от треньора, а макар и тя да бе дошла внезапно, то добрите отношения между него и Хуркач са запазени, като той записа със суперлативи настоящата звезда на ATP:

"Преживели сме толкова невероятни моменти и израснахме толкова много заедно, но дори и добрите неща имат край. Аз и Хуби се съгласихме да поемем по различни пътища. Толкова съм благодарен за времето ни заедно! Очаквам с нетърпение да отворя нова глава в живота ми и да се отворят нови възможности, които ще дойдат!" - допълни той.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @craigboynton_cb_official

Отговорът на Хуркач бе лаконичен, но не и лишен от уважение към ментора си: "Единствено по рода си приключение! Благодаря ти за всичко, което направи за мен и за моя екип!" - бяха думите на поляка.

Източник: Express 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
5 години по-късно: Световният номер 7 уволни треньора, с който е спечелил всичко досега Елеонора Александрова
Теми:  
atp | крег бойнтън | любопитно | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook