5 месеца по-късно: Рафаел Надал с победа на сингъл в ATP Тура!

от в 07:32 на 06.01.2022
Диана Андреева

Рафаел Надал не бе излизал на корта в официален двубой от началото на месец август, когато отстъпи на осминафиналите на турнира във Вашингтон, а след това бе принуден да преустанови състезателна дейност до края на годината поради травма в лявото стъпало. Във вторник обаче Матадора се завърна в Тура с мач на двойки на надпреварата в Мелбърн, а преди броени минути приключи и първата му официална среща на сингъл за годината. В нея Надал се справи с квалификанта Ричард Беранкис - 6:2 7:5, за да намери мяста сред четвъртфиналистите в ATP 250 турнира в Мелбърн. 

Надал със сигурност не напомни на най-добрите си дни в Тура, но нивото му на игра бе далеч по-високо от това, което показа по време на демонстративния турнира Mubadala World Tennis Championships. Рафа допускаше по-често от обикновено непредизвикани грешки, ала мощните му удари от основна линия многократно поставиха Беранкис в невъзможни за отигрване ситуации и в крайна сметка изведоха бившия номер едно до успех в мача. 

В откриващите минути равенството в резултата беше налице. И двамата съперници се представяха безупречно от линията за сервис и точките за пробив се оказаха абсолютен мираж. В четвъртия гейм дойде първият критичен момент за Беранкис, когато той не успя да спечели подаването си и допусна да изостане с 1:3. От този момент насетне Надал заигра с повече самочувствие и започна абсолютна доминация, спечелвайки три от следващите четири гейма, за да сложи точка на първия сет в своя полза - 6:2. 

Втората част бе открита с лесен гейм на Надал, преди испанецът да удвои преднината си, реализирайки пробив за 2:0. Отговорът на Беранкис обаче не закъсня и той успя да възвърне паритета в геймовете. Равенството не се запази за дълго, защото Рафа отново отмъкна подаването на своя противник. 

Пробивът даде на 20-кратния шампион от Шлема възможност да излезе напред в резултата за пореден път и по всичко изглеждаше, че връщане назад за Беранкис няма. При 5:2 обаче последва неочакван спад в представянето на Надал и ситуацията на корта стана напрегната. Силите на Беранкис достигнаха за спечелването едва на три гейма - до 5:5, преди инициативата отвово да отиде в ръцете на фаворита в мача и този път той наистина сложи точка на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
5 месеца по-късно: Рафаел Надал с победа на сингъл в ATP Тура! Диана Андреева
Теми:  
атп мелбърн | мелбърн | надал | Обзори | рафаел надал | Рикардас Беранкис

Коментари





Следвайте ни в Facebook