5-звездно представяне: Джокович набира скорост в Шанхай и оформи мач с отстранилия Григор

от в 15:47 на 09.10.2024
Калоян Соколов

"Много близо до перфектното" - по този начин Новак Джокович оцени представянето си срещу Роман Сафиулин в осминафиналите на Мастърса в Шанхай. "Джокера" стартира в китайския мегаполис с труден успех с два тайбрека срещу 20-годишния Алекс Микелсен, но в последните два дни е същински терминатор на корта, разгромявайки всеки един измежду Фабио Коболи и руснака.

4-кратният шампион призна, че в момента се наслаждава на играта си и показва най-добрия си тенис от началото на сезона, а това ясно си пролича по време на триумфа му над световния номер 62 - 6:2 6:2 за 1 час и 14 минути игрово време, а в 1/4-финалите на Ноле му предстои да премери сили с Якуб Меншик, който преди малко отстрани нашия Григор Димитров.

Непоставеният играч беше напълно конкурентен в самото начало и дори пръв разполагаше с брейкболи при 2:2 гейма, но 24-кратният "мейджър" носител изчисти линиите в следващите разигравания и се измъкна от трудната ситуация.

Това даде напълно нова история на мача, защото Джокович просто не можеше да пропусне удар и контрираше своя опонент от всяка една точка на корта, което изведе фаворита до спечелване на 4 от последните 5 гейма в откриващия сет.

Втората част беше същинско тенис показно от страна на бившия номер едно, който напраив 2 пъти по-малко непредизвикани грешки от Сафиулин и същевременно имаше повече направени уинъри от него, а всичко това позволи на "Джокера" да пробие на два пъти своя опонент и да го надиграе за 3-ти път от също толкова мачове помежду им.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
5-звездно представяне: Джокович набира скорост в Шанхай и оформи мач с отстранилия Григор Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook