5-звездно представяне: Григор отново разгроми Хиджиката и е в третия кръг на US Open!

от в 20:18 на 28.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров не стартира с особено убедително представяне на тазгодишния US Open, но днес българинът беше във вихъра си и премина с лекота през Ринки Хиджиката. Световният номер 62 се доказа като един от най-удобните съперници на нашия тенисист, който го побеждава за трети път през сезона, а австралиецът не беще печелил повече от 5 гейма в предходните мачове.

Димитров се разправи със своя съперник с разгромното 6:1 6:1 7:6(4) за 2 часа и 5 минути игрово време и в следващия кръг ще премери сили с един измежду измежду Талон Грийкспор (световен номер 40) и 21-ия поставен Себастиан Баез, а интересното е, че родният ни представител не е срещал нито един от тези играчи досега в кариерата си.

Мачът стартира с нулево подаване в полза на Григор, който бързо донесе шоуто на корта и в следващия гейм направи две успешни печеливши къси топки, като проби след 10-минутен гейм. Последва нов сервис гейм без загубена точка от страна на първата ни ракета, който впоследствие вкара серия от дълбоки ретури и следващата почивка дойде при 5:0 в негова полза.

Хиджиката съумя най-после да се разпише в резултата, само че нямаше аргументи за нищо повече, тъй като в целия сет спечели само една точка при първия начален удар на деветия поставен и така откриващата част приключи с 6:1 в полза на нашия сънародник. 

Картината на корта не се промени особено във втория сет, където световният номер 9 не загуби нито една точка при вкарано първо подаване, а същевременно неговият съперник не спечели нито една точка на собствения си втори сервис. Българинът проби още на старта, а впоследствие реализира още два брейка, завършвайки частта с 3 пъти повече уинъри спрямо непредизвикани грешки.

Третият сет се оказа най-равностоен от началото на срещата. Хиджиката повиши значително агресията в играта си, но бившият 1/2-финалист рядко му даваше възможност да диктува играта и изглеждаше, че съвсем скоро ще прекоси финалната линия, след като проби за аванс от 4:2.

Тогава последва неочкван спад от страна на фаворита и двойна грешка маркира връщането на пробива. Оттам насетне сервиращите доминираха и се стигна до тайбрек, където Григор реализира три мини брейка, откъсвайки се напред с 6:1. Аутсайдерът отрази първите 3 мачбола преди родния ни представител, но до излишни драми не се стигна и фаворитът затвори двубоя в последователни сетове.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
5-звездно представяне: Григор отново разгроми Хиджиката и е в третия кръг на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | бгтенис | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook