5-звездно представяне: Корда обезличи Нори и чака Григор или Алкарас на 1/2-финалите в Куинс

от в 20:29 на 23.06.2023
Мартин Петков

Себастиан Корда не спира да впечатлява с играта си на тревни кортове през настоящата седмица на АТР 500 турнира в Куинс и вече е сред полуфиналистите в надпреварата. Американецът наскоро се завърна от контузия, извадила го от кортовете в продължение на три месеца, като с представянето си в английската столица досега си спечели купища похвали и дори сам стигна до заключението, че ще е сред фаворитите на Уимбълдън, а през днешния ден затвърди казаното от себе си и повали първата ракета на домакините Камерън Нори - 6:4 7:6(1).

По този начин световният номер 32 резервира билета си за финалната четворка в надпреварата, където му предстои да срещне победителя от започващия след броени минути мегасблъсък между първата ни ракета Григор Димитров и топ поставения Карлос Алкарас.

Началото на двубоя се оказа колебливо за британеца, който изпитваше затруднения с това да е равностоен на противника си при по-дългите разигравания и на бърза ръка Корда достигна два брейкбола още на самия старт на мача. Левичарският сервис на световния номер 13 мигновено обаче влезе в действие и той оцеля, ала зададеното твърде високо темпо от американеца продължи да създава проблеми за местния любимец, като с настъпването на петия гейм непоставеният тенисист загатна за уменията си в близост до мрежата и проби. Впоследствие Себастиан преодоля трудните си мигове на начален удар, като осуетяваше коварния бекхенд на опонента си чрез бърза комбинация от плоски удари, с която преминаваше от защита в атака, и спаси две точки за рибрейк, за да запише откриващия сет на сметката си броени минути по-късно.

Във втората част подаването на световния номер 32 започна да функционира на още по-добро равнище и той необезпокоявано печелеше своите геймове, докато Нори далеч не можеше да се похвали със същото, пласирайки едва половината си първи сервиси, което спомогна за офанзивния стил на американеца и той осъществи пробив. Идният гейм на младежа бе напът да протече според очакванията и той поведе с 40:30, ала впоследствие поредица от грешни решения му коства за първи път в хода на срещата да изгуби началния си удар, при което паритетът възцари и се задържа, отвеждайки ни до тайбрек. В него Корда покачи агресията в отиграванията си и не оставяше почти никакво време за реакция на петия поставен върху бързата настилка, като лимитира шансовете му да търси обрат в двубоя и му отпусна само една точка, преди да официализира победата си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
5-звездно представяне: Корда обезличи Нори и чака Григор или Алкарас на 1/2-финалите в Куинс Мартин Петков
Теми:  
atp | камерън нори | куинс | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook