6-0: Медведев отново показа, че знае как да побеждава Синер и покори турнира в Маями!

от в 21:43 на 02.04.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев е новият шампион на Мастърса в Маями. Руснакът запази перфектния си баланс в своите двубои срещу Яник Синер, като го надигра за шести пореден път и така завоюва дебютната си титла от надпреварата във Флорида - 7:5 6:3. Това беше четвърти трофей за бившия номер едно през 2023-та, като той е спечелил 24 от последните си 25 срещи и заслужено вече оглавява годишната ранглиста през сезона. Освен това Медведев от утре ще се изкачи на четвъртото място в световната ранглиста, докато неговият съперник ще се завърне в топ 10, изравнявайки своето върхово 9-о място в класацията на ATP. 

Маратонските разигравания изобилстваха от самото начало, като напълно очаквано младокът беше в ролята на агресора и не пропускаше удобна възможност да смени посоката на разиграването. Уинърите от ракетата на Синер се множаха с плашещо бърза скорост и това му позволи да осъществи първи пробив в мача, ала московчанинът осъзнаваше, че няма как неговият съперник да играе така през цялото време и дочака спад от другата страна на мрежата, за да осъществи рибрейк. Четвъртият поставен се справяше безпроблемно с началния удар на противника, който не си осигуряваше никакво предимство чрез сервиса си, а руснакът връщаше все повече топки в корта и непрекъснато притискаше южнотиролеца, когато посреща. Тези обстоятелства повлияха на бившия финалист и той се пропука в последния възможен момент преди тайбрека, дарявайки собственоръчно успеха в сета на опонента си.

Възходът на Медведев продължи с пълни сили и той веднага отмъкна съперниковото подаване във втората част, но за пръв път влезе в негативна серия от отигравания и скоропостижно се раздели с аванса си. За съжаление на световния номер 11, то вече почти всички дълги разигравания се печелеха от бившия шампион на US Open, чиято страхотна защита устояваше и на най-мощните удари на младока. Всичко това до голяма степен доведе до капитулацията на Синер, който непрекъснато трябваше да прави допълнителни удари и видимо загуби контрол над емоциите си, а по-висококласираният играч закономерно възстанови преднината си и оттам насетне нямаше проблеми да се поздрави с поредната си значима купа през 2023-та!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
6-0: Медведев отново показа, че знае как да побеждава Синер и покори турнира в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | маями | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook