6 часа след старта на мача: Медведев сломи Циципас и ще спори за първа титла на клей в Рим!

от в 00:18 на 21.05.2023
Мирела Николова

Даниил Медведев нямаше нито един спечелен двубой на Мастърса в Рим до тази година, когато не просто записа победа в италианската столица, но и успя да извърви целия път до финала. В полуфиналната фаза руснакът се изправи срещу световния №5 Стефанос Циципас, като двубоят трябваше на два пъти да бъде прекъснат заради дъждовните валежи, които продължават да бъдат сериозна пречка за организаторите в Рим.

Така от първата до последната точка в мача изминаха над 6 часа, но бившият №1 се нуждаеше от само час и 47 минути игра, за да сломи съпротивата на гърка и да си осигури място във финалния сблъсък след 7:5 7:5. В битка за първата си титла на клей руският представител ще се изправи срещу седмия поставен Холгер Руне, който по-рано през сезона игра финал и в Монте Карло, където отстъпи на Андрей Рубльов.

Още на самия старт на мача Медведев успя да постави под напрежение съперника си и атакувайки още с ретура си, взимаше рано инициативата в разиграванията, което го изведе до реализиране на пробив в първия възможен момент и аванс от 2:0. Последва серия от рутинно спечелени геймове от сервиращите, но при 4:3 руснакът допусна спад в представянето си и вследствие на няколко непредизвикани неточности се стигна до загуба на преднината. Въпреки че уинърите не спираха да се трупат в сметката на Циципас, то в 11-ия гейм руснакът дочака удобен момент, за да се възползва от нови колебания в играта на противника и да нанесе късен пробив, оказал се решителен за успеха му в сета.

Втората част се разви по идентичен начин, тъй като Медведев отново осъществи пробив на старта, след което допусна да бъде върнат за 3:3. Същевременно обаче той изостри ударите си, като все по-често започна да заема офанзивна позиция, а печелившите му удари изобилстваха. Благодарение на това световният №3 и тук реализира пробив в последното подаване на Циципас, за да доведе мача до успешен за себе си завършек.

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
6 часа след старта на мача: Медведев сломи Циципас и ще спори за първа титла на клей в Рим! Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook