7-а поредна Мастърс 1000 победа: Рубльов сломи първия поставен тенисист на пътя си в Мадрид

от в 15:16 на 30.04.2023
Мартин Петков

Андрей Рубльов стартира участието си на Мастърса в Мадрид с престижна победа над бившия финалист в турнира Стан Вавринка, като с успеха си затвърди силната форма, в която се намира от началото на клей сезона насам. Шампионът от Монте Карло през днешния ден трябваше да излезе отново на корта в испанската столица за първия си мач срещу поставен тенисист в състезанието и срещна номер 28 в схемата - Йошихито Нишиока, като нямаше затруднения да се наложи над него след час и 27 минути игра с крайното 6:2 7:5. По този начин руснакът продължава напред към осминафиналната фаза в надпреварата, като вече е в серия от седем поредни победи в Мастърс 1000 турнирите и му предстои да се изправи срещу 10-ия поставен и негов добър приятел и сънародник Карен Хачанов, когото надигра в Княжеството по пътя към титлата.

Още от самото начало на двубоя световният номер 6 придоби изцяло инициативата на корта, като се чувстваше комфортно при размените от основната линия и предвид плитките удари на съперника си, съумяваше да навлиза навътре в полето си, където беше безупречен в отиграванията си и трупаше прогресивно уинъри от форхенд страната си. Рубльов се нуждаеше от едва четвърт час игра, за да се откъсне напред в резултата с два пробива аванс, като впоследствие отрази брейкбол, за да затвърди предимството си, което го изведе до необезпокояван успех в откриващия сет.

С настъпването на втората част японецът видимо подобри позицията си на сервис, като макар и шансовете пред фаворита да осъществи брейк все още да бяха налице, то Нишиока подхождаше солидно към тях и ги заличаваше, с което поддържаше паритета. Шампионът от Монте Карло на свой ред сервираше на изключително високо ниво, като не поставяше водещата си роля на корта под въпрос и дочака възможността си в 11-ия гейм, когато се завърна в резултата от 40:15 и с поредния си печеливш удар отмъкна подаването на световния номер 34. Застанал на начален удар за победата, Рубльов не допусна спад в равнището си и сложи точка на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
7-а поредна Мастърс 1000 победа: Рубльов сломи първия поставен тенисист на пътя си в Мадрид Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | йошихито нишиока | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook