7-а поредна победа: Джари взе скалпа на полуфиналист от АО за място в третия кръг в Париж!

от в 21:02 на 01.06.2023
Мартин Петков

Николас Джари не спира да впечатлява и след като спечели титлата в Женева, където по пътя към трофея надделя над Каспър Рууд, Александър Зверев и Григор Димитров, то чилиецът пренесе страхотната си форма и на Ролан Гарос, където днес гарантира мястото си сред най-добрите 32-ма в състезанието. Световният номер 35, който заема рекордната си позиция в ранглистата на АТР, за пореден път доказа, че въпреки двуметровия си ръст не изпитва никакви затруднения в играта на клей и сътвори обрат срещу 16-ия поставен Томи Пол, за да го елиминира в Париж - 3:6 6:1 6:4 7:5. С успеха си шампионът от Женева си гарантира възможността в спор за място на осминафиналите във френската столица да срещне друг американец в лицето на Маркос Гирон.

Началото на двубоя далеч не беше толкова обещаващо за латиноса, който изпитваше затруднения с това да вкарва в игра най-силното си оръжие, а именно сервисът, което позволяваше на полуфиналистът от Аустрелиън Оупън да определя темпото чрез своя "тежък" форхенд, който му донесе предимство от пробив. Впоследствие световният номер 17 беше близо до това дори да дублира преднината си в резултата, ала след два пропиляни сетбола на ретур трябваше да застане на начален удар в опит да спечели дебютната част, като се справи отлично със задачата си и откри сметката си в мача.

Стартът на втората част до голяма степен се оказа фундаментален за целия бъдещ развой на сблъсъка, след като Джари удържа собствения си гейм, продължил 14 минути, спасявайки два брейкбола, за да може посредством придобития импулс да влезе в ритъм от печеливши комбинации, донесли му светкавичен пробив. Оттам насетне световният номер 35 започна да се чувства все по-добре на корта, като подобрението в качеството на ударите му свидетелстваше за това и той за втори път отмъкна сервиса на американеца, с което необезпокоявано върна равенството в отделните сетове.

С настъпването на третата част на практика сякаш всичко започна отначало за двамата силови тенисисти, които безрезервно се доверяваха на своите подавания в трудните моменти и паритетът се поддържаше. В това русло бяхме отведени до ключовия шести гейм, когато подобно на събитията от втория сет, шампионът в Женева демонстрира характер, за да отстои сервиса си, отразявайки четири брейкбола, което го вдъхнови към реализирането на пробив в идните минути и скоропостижно Джари вече се намираше на последното стъпало по пътя към победата си.

Четвъртият сет пък до голяма степен беше огледален на отминалите два, след като американецът видимо имаше над контрол над случващото се и пръв разполагаше с брейкболи в актива си, ала сервирането на гиганта под напрежение изигра основополагаща роля в тези мигове и равенството остана непокътнато. Самият Пол пък дори имаше положителен баланс в съотношението на уинърите и непредизвиканите грешки от ракетата му в тази част, ала загуба на концентрация в заключителния му гейм на начален удар му коства прескъпо, след като Джари се поздрави с късен пробив и впоследствие подпечата триумфа си в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
7-а поредна победа: Джари взе скалпа на полуфиналист от АО за място в третия кръг в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | Николас Джари | ролан гарос | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook