7-години по-късно: Остапенко е отново шампионка в Шлема след триумф на US Open с украинка!

от в 00:00 на 07.09.2024
Елеонора Александрова

Йелена Остапенко и Людмила Киченок са шампионките на US Оупън при двойките, печелейки своята първа титла като тандем, след като по-рано през сезона отстъпиха във финала на Аустрелиън оупън. Седмите в схемата победиха Кристина Младенович и Шуай Жанг с 6:4 6:3 за 1 час и 30 минути игрово време и така приключиха седмицата си по впечатляващ начин, без да загубят сет по пътя си към титлата.

Украинско-латвийското дуо показа отлична химия на корта още в първите минути и това им позволи да поведат с пробив след първия сервис гейм на техните съпернички.

Последваха скоропостижно спечелени подавания от двамата тандема, докато не дойде ред на осмия гейма, когато Младенович и Шанг изравниха резултата при 4:4. Наред бяха два маратонски гейма, които се оказаха ключови за развитието на сета, понеже те завършиха с успех за Остапенко и Киченок, което им донесе успех в първия сет.

Втората част започна обещаващо за китайско-френската двойка, която реализира брейк и се откъсна напред с 3:1. Тогава обаче последва спад в играта на Младенович и Жанг, а това позволи на седмите поставени да сътворят обрат и да спечелят пет поредни гейма, за да се поздравят с първата си "мейджър" титла заедно, като този триунф идва точно 7 години след титлата на Остапенко от Ролан Гарос на сингъл.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
7-години по-късно: Остапенко е отново шампионка в Шлема след триумф на US Open с украинка! Елеонора Александрова
Теми:  
us open 2024 | wta | йелена остапенко | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook